Erdogan: Milion izbeglica u "zonu mira"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi trebalo da se milion sirijskih izbeglica, na dobrovoljnoj bazi, preseli u "zonu mira" na severu Sirije.

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2019.

13:11

Erdogan: Milion izbeglica u
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

"Moramo da pronađemo formulu da omogućimo izbeglicama koje su putovale u Tursku da budu preseljene u svoju domovinu", rekao je Erdogan na Globalnom forumu o izbeglicama u Ženevi.

U Turskoj se trenutno nalazi 3,7 miliona sirijskih izbeglica, a Erdogan smatra da bi u "zoni mira" mogli da se izgrede stambeni objekti i škole, prenosi Rojters.

Erdogan je istakao da se u tu zonu već vratilo oko 371.000 sirijskih izbeglica nakon turske vojne akcije čiji je cilj bio da se, kako je naveo, ta oblast očisti od "terorističkih organizacija".

U tom kontekstu pomenuo je takozvanu Islamsku državu i kurdske Narodne zaštitne jedinice i Radničku partiju Kurdistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: