Uskoro novi ZAJEDNIČKI GRANIČNI PRELAZ između Srbije i S. Makedonije

Lokalne vesti - Utorak 17.12.2019 - 10:53

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je u Skoplјu sa ministrom unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliverom Spasovskim Sporazum o uspostavlјanju zajedničkog Graničnog prelaza Miratovac - Lojane, kao i sporazume o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine lјudima i krijumčarenja migranata.

Novi prelaz će najpre biti za lokalni, a onda i za međunarodni saobraćaj FOTO: D. Ristić/OK Radio Novi prelaz će najpre biti za lokalni, a onda i za međunarodni saobraćaj FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ministar Stefanović je nakon potpisivanja sporazuma rekao da su oni usmereni na ono što treba zajednički da uradimo kako bi građani Srbije i Severne Makedonije živeli bolјe i bili bezbedniji. 
 
Govoreći o Sporazumu o uspostavlјanju Graničnog prelaza Miratovac - Lojane, Stefanović je istakao da će se njegovim otvaranjem ubrzati transport robe.
 
- Ovaj prelaz je važan za regionalnu trgovinu. Već smo razgovarali o carinskim olakšicama i ono što je bila ideja i projekat predsednika Srbije Aleksandra Vučića jeste da zajednički radimo na tome da građanima sve bude jeftinije, da budu manje carine i da imamo brži protok lјudi i robe - objasnio je Stefanović.
 
Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski poručio je da je današnje potpisivanje tri sporazuma od velike važnosti za obe države.
 
Spasovski je naveo da će Granični prelaz Miratovac - Lojane na početku funkcionisati za lokalni saobraćaj, a da će po ispunjenju dodatnih uslova raditi kao zajednički granični prelaz za međunarodni putni saobraćaj.
 
Ministar Stefanović je ocenio i da će Sporazum o saradnji u borbi protiv trgovine lјudima i Sporazum o borbi protiv krijumčarenja migranata biti dobri odgovori na probleme migracija.
 
- Dolaskom deset srpskih graničnih policajaca na prelaze između Severne Makedonije i Grčke pokazali smo da zajednički hoćemo da radimo i budemo solidarni - poručio je Stefanović.
 
Ministar Stefanović je ukazao i na neophodnost rada na zajedničkim strategijama za rešavanje ilegalnih migracija.  
 
On je poručio da je sa ministrom Spasovskim razgovarao i o jačanju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: