Hronika

Varali građane preko Vibera da su dobitnici nagradnih igara

Varali građane preko Vibera da su dobitnici nagradnih igara
Foto: N.N. | Varali građane preko Vibera da su dobitnici nagradnih igara

SARAJEVO - Policija Federacije BiH uhapsila je tri osobe iz Sarajeva, osumnjičena da su prevarom obmanula više osoba i sebi pribavila imovinsku korist.

Ova kriminalna grupa osumnjičena da je od juna do decembra neovlašteno došla do podataka sa bankovnih platnih kartica više građana sa područja cijele BiH tako što je korištenjem više različitih telefonskih brojeva putem aplikacije "Viber" upućivala poruke u kojim je prikazivanjem lažnih činjenica više osoba obmanula da su dobitnici nagradnog poklon-bona Unikredit banke, Rajfajzen banke i Fondi fondacije.

Oštećeni su, ne sumnjajući da je riječ o prevari, dostavljali podatke sa svojih platnih kartica, koje je ove kriminalna grupa upotrebljavala za onlajn internet klađenje, kupovinu mobilnih telefonskih aparata i različite robe putem veb-stranica, čime su za sebe pribavili znatnu imovinski korist, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Federalna uprava policije u prethodnom periodu dobila je više prijava fizičkih lica, protiv ove kriminalne grupe, koja je osumnjičena za udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom prevara.

U saopštenju se precizira da su uhapšeni E.Đ. (30), D.M. (22) i N.B. (50), kao i da su službenici Federalne uprave policije postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu izvršili pretrese stambenih objekata na dvije lokacija na području Kantona Sarajevo koje koriste osumnjičeni.

Prilikom pretresa policija je pronašla i privremeno oduzela predmete koji su traženi naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima, navodi se u saopštenju.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije i biće u zakonskom roku predata uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost tužilaštvu Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije