Boing zamrzava proizvodnju aviona 737 maks?

Dobavljači, kupci i finansijeri Boinga pripremili su se za moguće zamrzavanje proizvodnje Boinga 737, prvi put u više od 20 godina.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.12.2019.

19:20

Boing zamrzava proizvodnju aviona 737 maks?
Foto: Epa/Efe Mast Irham

Prizemljenje najprodavanijeg Boingovog aviona maks će, izgleda, trajati i tokom velikog dela naredne godine.

Dva dobavljača su rekla za Rojters da će Boing verovatno za sada obustaviti sklapanje ovog aviona, iako bi od nekih dobavljača mogao da traži da nastave sa proizvodnjom kako bi minimizirao poremećaje.

Upravni odbor Boinga trebalo bi da se sastane danas u Čikagu, drugi dan zaredom, kako bi procenio odluku o proizvodnji, a očekuje se da će večeras objaviti saopštenje. Jedan izvor informisan o tom pitanju izjavio je u nedelju da Boing razmatra da li da smanji ili da na izvesno vreme obustavi proizvodnju svog prizemljenog aviona 737 maks nakon što je Federalna uprava za vazduhoplovstvo prošle sedmice saopštila da neće odobriti njegovo vraćanje u upotrebu pre 2020. godine, navodi britanska agencija.

Kompanija je već smanjila proizvodnju ovog modela na 42 aviona mesečno sa ranijih 52 komada, mesec dana pre nego što su regulatori širom sveta u martu naložili njihovo prizemljenje kao odgovor na dve nesreće sa smrtnim ishodom.

Rojtersov neimenovani sagovornik je rekao da je privremena obustava verovatnija nego još jedno smanjenje proizvodnje, i da će za eventualno zaustavljanje produkcije biti potrebno nekoliko nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: