Živković: Poziv za gostovanje na Pinku farsa, a ne otvaranje medija 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Nove strnake Zoran Živković rekao je večeras da je bio pozvan da gostuje u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink i ocenio da je to farsa, a ne „otvaranje medija“ i odbio poziv za gostovanje.

Živković je u emisiji „Insajder debata“ rekao da će Nova stranka odluku o eventualnom učešću na predstojećim izborima doneti kada oni budu raspisani i kada se vidi šta je ponudjeno i kakav je ambijent.

On je rekao da bojkot predstojećih izbora predstavlja „teranje vode na vodenicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića“ i dodao da to Vučić najviše prižekuje, da napravi svoje, kako je naveo, karikature od opozicije.

Živković je rekao da je tokom medjupartijskog dijaloga o izbornim uslovima uz posredstvo EU 80 odsto prisutnih predstavljalo vlast i da je predočio predstavnici iz Evrope da oni nisu „adekvatni sagovornici“ i da treba da ode „kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer on odlučuje o svemu“.

„Videćemo do Nove godine da li će biti sprovedeno“, rekao je Živković o rezultatima međupartijskog dijaloga o izbornim uslovima i dodao da od Nadzornog odbora Skupštine Srbije ne očekuje ništa i da je to „kozmetička stvar“.

Živković je na komentar poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića da su izborni uslovi isti još od 2000. godine naveo da su tada zakoni bili sprovođeni, za razliku od danas.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da će biti izbarano pet novih članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i naveo da će se videti narednih dana kako će to biti izvedeno sa dva člana kojima još traje mandat, dok mandati troje članova REM-a ističu.

„Dogovor će biti sproveden“, poručio je Martinović o promenama u REM-u.
On je rekao da je za Srbiju važna politička stabilnost i da na demokratskim izborima učestvuju svi, ali da SNS ne može da utiče na neku drugu strnaku da li će učestvovati ili ne.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je da promena u REM-u mora biti suštinska i da se ona može postići samo promenom većine članova.

On je rekao da se promena može sprovesti opozivom u Skupštini ili ostavkom članova tog tela.

Antonijević je rekao da je važna zaštita političke manjine i da se ne vodi negativna kampanja u privatnim medijima ili zloupotrebljavaju zabavne emisije i da u tim slučajevima REM mora da reaguje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari