Šveđani u Paraćinu zapošljavaju još 100 radnika u Paraćinu

Švedska kompanija "Rimaster" koja proizvodi električne sisteme za specijalna vozila i teške građevinske mašine zakupiće proizvodno poslovni objekat koji u industrijskoj zoni u Paraćinu gradi opština.

Sa stotinak radnika "Rimaster" sada radi u manjem iznajmljenom objektu, a nova hala biće gotova na proleće i zaposliti još sto radnika. Do kraja investicionog ciklusa Šveđani planiraju da uposle hiljadu ljudi.

Operateri i inženjeri koji su obuku prošli u Švedskoj i Kini obučavaju radnike u Paraćinu. Posle tri meseca plaćenog probnog rada oni koji su posao savladali ostali su u firmi.

Tim lider u kompaniji "Rimaster" Aleksandar Paunović ispričao je kako smatra da su poslodavci 95 odsto zadovoljni.

U paraćinskom pogonu trenutno se radi naručena serija električnih sistema za Švedsku i Nemačku. Više posla, ali i zaposlenih biće kada se završi novi objekat od tri hiljade kvadrata čiju izgradnju sa dva miliona evra finansira opština Paraćin.

"Očekujemo da se jedan deo investicije vrati kroz zakup, ali sama činjenica da će veliki broj Paraćinaca raditi u ovoj kompaniji, da će oni plaćati porez u Paraćinu, da će se ta sredstva kretati kroz Paraćin, značiće i dadatni prihod za budžet opštine Paraćin", istakao je Saša Paunović predsednik opštine Paraćin.

U "Rimasteru" posle 12 meseci probne proizvodnje u Paraćinu zadovoljni su, kažu, i radnicima i poslovnom klimom u Srbiji.

"Sproveli smo ozbiljno istraživanje u mnogim zemljama i zaključili da je Srbija najbolje mesto za nas. Mi više volimo male sredine jer lakše obučavamo ljude, i oni uglavnom posle obuke ostaju da rade kod nas", kazao je Tomas Stalnert direktor kompanije "Rimaster" d.o.o.

Konkurs za nove radnike u "Rimasteru" stalno je otvoren. Novi objekat kako je najavljeno biće završen do maja naredne godine i to je 14. firma koja će raditi u paraćinskoj industrijskoj zoni.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво