Libanski predsednik odlaže razgovore o novom premijeru

Libanski predsednik Mišel Aun odložio je razgovore sa šefovima parlamentarnih grupa o imenovanju novog premijera nakon nasilnih protesta tokom vikenda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2019.

16:08

Libanski predsednik odlaže razgovore o novom premijeru

Iz Predsedničke palate je saopšteno da će se konsultacije planirane za danas održati u četvrtak zbog specijalnog zahteva odlazećeg premijera Saada Haririja.

Hariri je podneo ostavku krajem oktobra nakon protesta zbog korupcije i lošeg upravljanja.

Predsednička palata saopštila je da je Hariri zatražio od predsednika Mišela Auna da mu da vremena za razgovore sa političkim grupama pre početka zvaničnih konsultacija.

Nasilje je eskaliralo tokom vikenda kada je postalo očigledno da će Hariri verovatno biti imenovan za novog premijera, čemu se demonstranti protive tražeći vladu tehnokrata i nezavisnog premijera.

U sukobima u noći između subote i nedelje u Bejrutu je povređeno više od 130 ljudi, saopštio je Crveni krst.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: