BiH

Poznati svi kandidati SDA za Savjet ministara

Poznati svi kandidati SDA za Savjet ministara
Foto: N.N. | Poznati svi kandidati SDA za Savjet ministara BiH

SARAJEVO - Nedžad Branković, Dževad Mahmutović, Hazim Rančić i Nezir Pivić funkcioneri su koje je Kadrovska komisija Stranke demokratske akcije (SDA) predložila za zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH.

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas će potvrditi prijedlog Kadrovske komisije da se Bisera Turković kandiduje za ministra spoljnih poslova BiH kao i kandidate za mjesta zamjenika ministara u Savjetu ministara BiH.

Kako piše Klix.ba, zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH biće Nedžad Branković, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić, a zamjenik ministra finansija i trezora BiH Hazim Rančić.

Riječ je o visokim funkcionerima SDA koji su i u proteklom periodu obnašali značajne funkcije. Branković je bivši predsjednik Vlade FBiH, Mahmutović je aktuelni predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a, Pivić je i trenutno zamjenik ministra pravde BiH dok je Rančić u prošlom mandatu bio zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

S obzirom na to da je već poznato da će Fahrudin Radončić biti novi ministar bezbjednosti BiH, a Sifet Podžić novi ministar odbrane BiH definitivno se može reći kako je poznat kompletan novi saziv Savjeta ministara BiH kojim će predsjedavati Zoran Tegeltija iz SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije