BiH

Zajednička izjava ambasada o prijedlogu smjene Vlade Kantona Sarajevo

Zajednička izjava ambasada o prijedlogu smjene Vlade Kantona Sarajevo
Foto: Arhiva | Zajednička izjava ambasada o prijedlogu smjene Vlade Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Ambasade SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije, objavile su zajedničku izjavu u vezi sa prijedlogom smjene Vlade Kantona Sarajevo.

"U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo, ponavljamo da smo posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji", navedeno je u zajedničkoj izjavi.

Kako je navedeno, politike  i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava. 

"U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana.  Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje.  BiH su potrebni političari koji su dorasli zadacima sa kojima se zemlja suočava, a mi ćemo nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se sa istima suoče na efikasan način", zaključeno je u zajedničkoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije