Predata peticija za oslobađanje Aleksandra Obradovića

Građanska inicijativa "Sloboda za Aleksandra" i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predala je Republičkom javnom tužilaštvu potpise građana koji traže oslobađanje iz kućnog pritvora Aleksandra Obradovića.

Peticiju upućenu republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac potpisalo je ukupno 30.000 građana, ali je danas predato 25.000 potpisa jer je, kako su objasnili organizatori, 5.000 potpisa ostalo "zarobljeno" u Pošti zbog štrajka.

Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović pozvao je građane da se u sredu, u 15.00, okupe ispred Palate pravde, kada treba da bude doneta odluka o predlogu branioca da se Obradoviću ukine kućni pritvor.

Aleksandar Obradović radio je kao IT stručnjak u valjevskoj fabrici "Krušik", a javnosti je preneo informacije da postoji mogućnost da je rukovodstvo "Krušika" omogućavalo privatnim trgovcima da otkupe oružje po nižim cenama u odnosu na one koje su važile sa državno preduzeće "Jugoimort SDPR". 

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo odavanje poslovne tajne, Obradović - o kojem se vodi polemika u javnosti da li je uzbunjivač ili ne, u pritvoru je od septembra ove godine.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво