DOKUMENT 2019 se vraća u zgradu pozorišta

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.12.2019 - 12:58

U pozorištu “Bora Stanković” u Vranju će od 22. do 24. decembra 2019. godine biti održan 16. međunarodni festival dokumentarnog filma “Dokument 2019”.

Ulaz na sve projekcije je slobodan FOTO: Promo Ulaz na sve projekcije je slobodan FOTO: Promo
Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Vranja, a u organizaciji udruženja “Dokument 06”, Pozorišta “Bora Stanković” i dopisništva RTS-a u Vranju.
 
„Dokument 2019“ će biti svečano otvoren u nedelju, 22. decembra, u sali Pozorišta “Bora Stanković”, a nakon toga slede i prve projekcije filmova.
 
Prve večeri biće prikazani filmovi „Speleonaut / Pod kamenim nebom“ Sonje Đekić, „Ti si Alef“ severnomakedonske rediteljke Sonje Rizoske Jovanovske, zatim „Kude je taj Niš – Palilulo pozdravio te Čokalija“ Vladimira Ristića i „In manus tuas / U tvojim rukama“ Milane Majar iz Bosne i Hercegovine. 
 
U ponedeljak, 23. decembra, festival se seli na malu scenu vranjskog pozorišta, a projekcije počinju od 20 časova.
 
Biće prikazani filmovi „Svedok jednog vremena“ reditelja Igora M. Toholja, „Sakreštan“, hrvatskog autora Luke Klapana, zatim „Ratnici, Duhovnici, Rabotnici“ koji potpisuju Radica Smiljković i BojanVorkapić.
 
Na programu su i „Živa crkva“ u režiji Dejana Vučenovića, „Žuti autobus“ Radmile Vulićević i „Naser“ autorskog tima koji čine Biljana Dulović, Mateja Raičković i Ilka Hadžikadrija iz Crne Gore. 
 
U utorak, 24. decembra, takođe na maloj sceni Pozorišta “Bora Stanković”, prikazivanje filmova kreće od 18 sati.
 
Na programu su filmovi „Prelazak“ Slađana Stojanovića Frenkija, „Kartoline“ u režiji Igora Bezinovića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Dude, Ivane Pipal, Darovana Tušeka i Ante Zlatka Stolice iz Hrvatska, te „Ako je rak, nije lav“ Radomirke Siljanoski.
 
Po tradiciji, ulaz na sve projekcije je slobodan.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: