Ozil ratuje s Kinezima, Arsenal se izvinjava

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.12.19. | 12:13

Nemac pokrenuo lavinu nezadovoljstva u najmnogoljudnijoj zemlji sveta

Plejmejker Arsenala Mesut Ozil pokazao je da mu je moral važniji od novca, ali će njegov najnoviji politički ispad skupo koštati Tobdžije i Premijer ligu, koji bi mogli da izgube podršku i popularnost u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Za sve je kriv jedan post na Instagramu gde je nekadašnji reprezentativac Nemačke pokrenuo pitanje položaja muslimana u Kini.

Očekivano, to se nikako nije dopalo kineskim vlastima koje su za samo dva dana pokrenule drastične mere kako bi ga izbrisali iz svih tamošnjih fudbalskih tokova. Najdrastičnija mera bilo je zatvaranje Ozilovog fan-kluba od blizu 30.000 članova, uz opasku čelnika Fudbalskog saveza Kine da je svojim političkim istupom Nemac povredio osećanja tamošnjih ljubitelja fudbala.

Izabrane vesti

Njegovo ime obirsano je i na kompletnom internetu u Kini, a najnoviji potez "kineskih sankcija" prema Mesutu Ozilu predstavlja odluka tamošnje nacionalne televizije da ne prenosi jučerašnji derbi Tobdžija i Mančester Sitija koji je odigran u Londonu.

Arsenal se već ogradio od Ozila tvrdeći da je "apolitična organizacija" dok je Premijer liga ponudila Tobdžijama svu moguću pomoć u "kontroli štete" koju je izazvao nekadašnji reprezentativac Nemačke. Iako nije napravio nikakav prekšaj ugovora, Nemac je ugrozio imidž takmičenja u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, a to nije dobro jer bez dobrog imidža nema ni dobre zarade. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara