OGLASIO SE JEDAN OD NAJBOLJIH SRPSKIH TRENERA: Halo, Madrid ne vređajte Jovića! Tek ćete videti pravog Luku!
Foto: Profimedia

Svetski, a naš!

OGLASIO SE JEDAN OD NAJBOLJIH SRPSKIH TRENERA: Halo, Madrid ne vređajte Jovića! Tek ćete videti pravog Luku!

Fudbal -

O svemu pomalo - Slaviša Jokanović pričao o fudbalu u Kataru, mladom Srbinu iz Reala, Mundijalu 2022, Radomiru Antiću...

Slaviša Jokanović, jedan od najboljih srpskih trenera, ređa uspehe i u Kataru.

Jokan je dao opširni intervju za madridski As, u kojem je upozorio Špance da ne žure sa ocenom igračkih kvaliteta Luke Jovića. Na prvi pogled, Jokanović je izveo pogrešan zaključak o mladom centarforu Real Madrida, pa je onda promenio mišljenje.

Kako, kao Srbin, gledate na Jovića u Realu?

- Ako me pitate ko je bolji napadač, Jović ili Benzema, ja ću vam reći da je to Benzema. Ali Jović pokušava, ide napred. Čuo sam već da ga prozivaju da je apatičan, ali Madrid je to - istakao je Jokan.

Da li će Jović ispuniti očekivanja?

- Sećam se njegove prve utakmice kao profesionalca u mom rodnom gradu. Izgledao je tromo, ali je dao dva gola kao 16-godišnjak. Bilo je nečeg posebnog u njemu. On je kao veoma mlad otišao u Benfiku, pa su ga poslali u Nemačku, gde je eksplodirao. Mlad je, videćemo šta će biti.

Kako vam ide u katarskoj Al Garafi?

foto: Profimedia

- Veoma dobro. Katar je kao rijaliti za trenere. Svi živimo jedni do drugih, često se srećemo, odlazimo u iste restorane i hotele. Kada sam sreo Ćavija poslednji put, rekao sam mu „ajde, vidimo se sutra“.

Da li je odlazak u Katar korak unazad u karijeri?

- Bio mi je potreban posao. Dobio sam neke povlastice koje pre nisam imao. Letos sam dobio ponudu iz Čempionšipa, ali sam odabrao ostanak u Kataru, jer se lepo osećam.

Kako se Katar priprema za Mundijal?

- Tamo sam doživeo temperature kao nikad u životu. U najtoplijim danima igrali smo sa upaljenim klimama na stadionima, to pruža neverovatan osećaj. Igraš na 20 stepeni, dok je napolju 47. Za Mundijal neće biti potrebno da radi klima, jer su krajem godine temperature normalne.

Sećanja na Korunju ĐALMINJA JE NAJBOLJI IGRAČ

S Deportivom ste postali šampion?

- To je bila zlatna generacija igrača. Đalminja, na primer. Za mene najbolji igrač s kojim sam bio u timu. Ipak, sad je sve drugačije. Ako ispadnu u treću ligu, preti im nestanak.

SKOMŠIJA UČITELJ VOLI SAMO FUDBAL Kod Antića na TV nema filmova

Čega se sećate iz perioda kada ste došli kao igrač u Španiju?

- Prvi me je pozvao u Španiju Radomir Antić, koji me je znao iz Partizana. On je vodio Ovijedo. Onda smo postali toliko bliski da smo sada komšije. Kad god odem kod njega, on gleda utakmicu. Nikada ga nećete zateći da gleda film (smeh).

Šta ste znali o Ovijedu?

- Ništa. Bilo je vreme da odem iz moje zemlje. Zvali su me Bajer i Sampdorija, ali me je posle razgovora Antić ubedio da odaberem Ovijedo. Ubrzo sam shvatio gde sam došao zahvaljujući Nikoli Jerkanu i Janku Jankoviću, koji su mi bili saigrači - rekao je Jokanović.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track