Favoriti po planu u KLS-u: Novi Pazar preokrenuo protiv Mladosti, Dinamik obrnuo Metalac

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.12.19. | 22:55

Nastavlja se žestoka borba za plasman u ABA 2 ligu

Borac i Sloboda su u matine terminu upisali nove recke u Košarkaškoj ligi Srbije, a večeras su ih na tom putu ispratili i Novi Pazar i Dinamik. Ruku na srce, nije sve išlo po planu ni za jedne, ni za druge u jednom delu utakmice, ali su na kraju uspešno priveli sve kraju.

Novi Pazar je na svom terenu dočekao ekipu Mladosti koja je bila u fantastičnoj seriji od četiri vezane pobede. Zemunci su i danas u „Pendiku“ krenuli sjajno, ali su „zaribali“ u drugom poluvremenu, pa je domaćin slavio dosta laku pobedu, možda i lakšu nego što to sam rezultat nagoveštava – 91:86.

Izabrane vesti

Ključnu seriju Pazarci su napravili na prelomu treće i četvrte četvrtine kada su vezali 15 uzastopnih poena, što je bio put bez povratka za inače odlične goste. Zemunci su do kraja ovu razliku uspeli da skrate, i to sa dve trojke u samoj završnici. Ipak, vremena za neko veće iznenađenje nije bilo.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Aleksa Novaković koji je ubacio 20 poena, a zanimljivo je da je pored njega još pet igrača bilo dvocifreno kod domaćih. Pratili su ga Nemanja Vučićević i Tarik Brunčević sa po 14 poena, potom Milan Vulić i Nikola Korać koji su završili sa po 12 poena na svom kontu, dok je Asmir Numanović mogao da se pohvali sa 11 poena. Na drugoj strani najraspoloženiji bio je Deril Taker, koji je bio na korak od dabl-dabl učinka, pošto je uz 26 poena sakupio i devet skokova. Uspešni su bili i Igor Mijailović sa 15 poena, potom Trej Dreksel koji je završio sa 14 poena, te Tihuan Dahuan Grifin sa 11 poena.

Sastav Olivera Popovića je sasvim solidno ušao u meč, ali je u drugoj četvrtini dozvolio gostima da se ozbiljno razigraju. Prednost Zemunaca je u jednom trenutku otišla i na dvocifrenu, što je bio alarm za domaće da se brzo probude, ne bi li slučajno ovde zabeležili šokantan poraz.

Razvoj utakmice umnogome je podsećao na onaj protiv Dinamika, pošto je tim iz „Pendika“ uspeo da nadoknadi razliku i da u drugom poluvremenu krene u veliku seriju. Već polovinom treće četvrtine Pazarci su otišli ispred i od tada ih je bilo nemoguće uhvatiti. Usledila je već pomenuta serija od 15:0, pa je Mladost do kraja samo mogla da se bori za častan poraz i ništa više. Kada se sve podvuče, nakon dve trojke Grifina na samom kraju, brojke nisu ni izgledale tako strašno po gosta.

U poslednjem meču večeri, Dinamik je ozbiljno morao da se oznoji kako bi pokupio bodove iz Valjeva. Metalac se večeras pokazao kao odličan protivnik, koji će se sigurno do samog kraja boriti za plasman u plej-of – 78:84.

Dorćolci su pola posla odradili u trećoj četvrtini kada su uspeli da uhvate dvocifren zaostatak i da ga pretoče u sopstvenu prednost. Nanizali su tada momci u narandžastim dresovima 14 uzastopnih poena, što je umnogome pomoglo da večeras dođu do pobede.

Na kraju, najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Vuk Vulikić koji je ubacio 14 poena, dok su dvocifreni još bili Ivan Smiljanić sa 12 poena, potom Miloš Glišić koji je dao 11, te Miroslav Pašajlić koji je završio na cifri od 10 poena. Valjevci su večeras pokušali da uzvrate preko Aleksandra Vasića, bivšeg košarkaša OKK Beograda i užičke Slobode, koji je ubacio čak 16 poena uz devet asistencija, potom Nikole Tomaševića i Igora Đukovića koji su imali po 14 poena na svom računu, te Tome Vasiljevića i Alekse Stepanovića koji je upisao dabl-dabl uz 11 poena i 10 skokova.

I ovde je „autsajder“ bolje ušao u meč, pa je Metalac već tokom prve četvrtine krenuo da diktira visok ritam. U drugih deset minuta Valjevci su u par navrata otišli i na dvocifrenu razliku, ali ih je verovatno malo poremetio i kraj poluvremena koji je protekao u znaku Dinamika.

Iako su domaći košarkaši bolje započeli i drugi deo igre, Dinamik je brzo uzvratio pomenutom serijom. Valjevci su nastavili da se drže, ali je sada gostujući tim bio taj koji je diktirao ritam. Međutim, trojke Vulikića i Pašajlića na oko minut pred kraj (ova druga i uz faul) značile su potpuni slom domaće ekipe. Pokušao je Metalac da se vrati kroz penal završnicu, ali su Dorćolci zadržali mirnoću i zasluženo slavili.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Petak
Napredak JKP Aleksinac - Tamiš 80:63
/Raičević 26, Bogavac 14 (9sk), Milojević 12 (7sk) - Nikolić 20, Čabrilo 16, Prlja 10 (10sk)/

Subota
Vršac - Zlatibor 69:79
/Ćirković 24, Savović 14 - Popović 22 (12as), Papić 17/

Kolubara - Dunav 100:80
/Simić 34, Pen 20, Čvorović 19 - Mitrović 18, Kovačević 14/

Nedelja
OKK Beograd - Borac Čačak 81:86
/Novak Musić 27, Jovičić 18, Langović 11 (12sk) - Čarapić 19 (7as), Kočović 16, Nerandžić 15/

Vojvodina - Sloboda Užice 87:91
/Simović 32, Latifagić 19, Radulović 17 (13as) - Simović 24 (13sk), Foster 17 (6as), Tadić 16/

Novi Pazar - Mladost Zemun 91:86
/Novaković 20 (8sk), Brunčević, Vučićević 14 - Taker 26 (9sk), Mijailović 15, Dreksel 14/

Metalac - Dinamik 78:84
/Vasić 16 (9as), Đuković, Tomašević 14, Stepanović 11 (10sk) - Vulikić 14, Smiljanić 12/

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (KK Novi Pazar, KK Dinamik VIP PAY)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara