Imamo li iznenađenje godine u evropskom fudbalu? Turski Lester u strašnoj seriji, poslednja žrtva je Fener (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 19:38

Na pomolu senzacionalna šampionska trka u Turskoj

Ovo više nije slučajnost, Sivas gazi prema senzacionalnoj tituli u Turskoj i možda najvećem iznenađenju u evropskom fudbalu ove sezone.

Devetom uzastopnom pobedom u svim takmičenjima, a sedmom zaredom u prvenstvu, Sivas je nastavio teror u turskom fudbalu i zadržao lidersku poziciju. Imaju šest bodova prednosti od drugoplasiranog Bešiktaša koji je danas poražen kući od Malatije 0:2. Nova žrtva Sivasa je bio Fenerbahče koji je savladan 3:1 u sjajnoj atmosferi pred oko 27.000 gledalaca.

Izabrane vesti

Fudbalska groznica je zahvatila grad u centralnoj Turskoj koji broji 300.000 stanovnika. Sivas do sada nikada nije osvojio nikakav trofej, prvoligaš je postao tek pre 15 godina i ovo bi mogla da bude istorijska sezona.

Pobeđivao je Sivas u poslednje vreme slabije timove poput Antalije, Kajzerija, Konje ili Kasimpaše, pa se pričalo da dobru formu i rezultate duguju lakšem rasporedu. Ipak, u prošlom kolu su rasturili opasnu Malatiju u gostima, da bi danas uspešno položili jedan od najtežih ispita. Fenerbahče je doputovao kao favorit iako je tek petoplasirani na tabeli. Fenerova snaga i šansa da pobedom priđe lideru na samo dva boda su bili dovoljan motiv. Čak je Fener i u solidnoj formi doputovao u Sivas, ali je ispraćen pognute glave.

Sivas igra fudbal koji u mnogome podseća na Lesterov iz šampionske sezone. Jak presing iz kojeg se razvijaju munjevite kontre i šanse. Uz maksimalnu realizaciju istih. Sivas je danas iz prva dva šuta u okvir gola postigao pogotke. Prvi put u 32. minutu kada je brazilski napadač Fernando krunisao sjajan napad koji je krenuo od golmana Samase i za nekoliko sekundi se završio golom u mreži gostiju. Drugi je došao posle sat vremena igre kada je Emre Kilindž završio sjajnu akciju Jatabarea i Erdala. Neverovatno kako lopta tečno ide i kako to sve jednostavno izgleda…

Fener je uspeo da smanji deficit kada je Turuč pogodio u 85. minutu posle sjajnog prodora Tufana i krenuli su na sve ili ništa. Sudija je produžio meč za sedam minuta, a upravo u 97. minutu je sevnula još jedna sjajna kontra koju je posle dodavanja Jatabarea golom završio Erdal.  

Sedmom uzastopnom pobedom sa makar dva postignuta gola, Sivas je napravio najbolji niz rezultata u klupskoj istoriji. I na sjajan način čestitao trener Čalimbaju jubilej od 500 utakmica u prvenstvu Turske. Tek je peti u ustoriji truskog fudbala koji je došao do te brojke.

Do kraja prvog dela sezone su još samo dva kola, a Sivas očekuju mečevi protiv Birligija i Gectepea. Sigurno je da će biti lideri na polovini šampionske trke, ali kako igraju, nije nemoguće da taj senzacionalan plasman zadrže do samog kraja.

Dobre vesti su im večeras stigle iz Istanbula gde je Bešiktaš doživeo šokantan poraz od Malatije. Tjevi Bifuma je došao galve Bešiktaša sjajnim potezima u finišu. Prvo je u 85. minutu postigao prelep gol udarcem sa distance u suprotan ugao, a onda je u nadoknadi vremena istrčao kontru i iznudio penal koji je Jahović u 99. minutu pretvorio u konačnih 2:0.

TURSKA 1 - 15. KOLO

Petak
Alanja – Antalija  0:0

Subota
Rize – Kasimpaša 0:3 (0:2)
/Kojta 17, 27, Kara 90+1/

Genčlerbirligi – Gectepe 3:1 (2:1)
/Stanču 29, 67, Sio 35 – Valans 34/

Galatasaraj – Ankaraguču 2:2 (0:0)
/Feguli 53, Belanda 83 pen – Parlak 87, Kistiju 90+1/

Nedelja
Gazišehir - Kajzeri 3:0 (0:0)
/Vural 67, Kajodi 72, 90+3/

Sivas - Fenerbahče 3:1 (1:0)
/Fernando 32, Kilinč 59, Erdal 90+7 - Turuč 85/

Bešiktaš - Malatija 0:2 (0:0)
/Bifuma 85, Jahović 90+9 penal/

Ponedeljak
18.00: (1,55) Bašakšehir (3,90) Konja (6,50)
18.00: (1,70) Trabzon (3,70) Denizli (5,20)

*** kvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara