Zadar priredio senzaciju 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Košarkaši Zadra priredili su najveću senzaciju u dosadašnjem toku Jadranske lige, pošto su večeras na svom terenu savladali Crvenu zvezdu sa 78:76 (14:20, 29:20, 17:18, 18:18).

Branilac titule u regionalnom takmičenju bio je veliki favorit u tom duelu, ali je poslednjeplasirani tim u ligi uspeo da pobedi crveno-bele prvi put posle sedam godina.

Zvezda je u prvoj četvrtini bez većih problema kontrolisala igru i rezultat i tada je izgledalo da će to biti još jedna rutinska pobeda protiv Zadrana, ali je u nastavku viđeno najlošije izdanje prvaka Srbije u ovoj sezoni. Košarkaši Crvene zvezde su sve vreme bezuspešno forsirali šut za tri poena, da bi utakmicu završili sa samo sedam trojki iz 30 pokušaja.

Izuzetno loše su odigrali svi Zvezdini stranci, a dobra izdanja Boriše Simanića, koji je postigao 16 poena, i Dejana Davidovca, koji je dao pet koševa manje, nisu bila dovoljna da se izbegne bruka. Na polovini takmičenja Zvezda je tek na šesto mestu sa šest pobeda i pet poraza, dok je Zadar i dalje poslednji sa samo dve pobede. Zadar: Uljarević, Alen 22, Ivanov 12, Siriščević, Palokaj, Vuković 10, Mavra 18, Fundić 7, Planinić, Keler 5, Gilbert 4. Crvena zvezda: Kuzmić 2, Braun 4, Čović 8, Davidovac 11, Lazić 4, Faje 3, Beron 7, Dobrić 9, Gist 7, Dženkins 3, Simanić 16, Odžo 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari