Srbija potpredsednik naredne konferencije o klimi

Srbija je izabrana za jednog od potpredsednika sledeće Konferencije Ujedinjenih nacija o promeni klime COP 26 i člana Biroa Konvencije u ime Istočnoevropske grupe zemalja, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine.

U saopštenju se navodi da je ova odluka donesena danas u Madridu na kraju zasedanja Konferencije strana potpisnica UN konvencije o promeni klime COP 25, koja se od 2. decembra održavala u Madridu.

"COP 25, koja je održana pod motom 'Vreme je za akciju' bila je posvećena preduzimanju narednih ključnih koraka u borbi protiv klimatskih promena, operacionalizaciji odredbi Sporazuma iz Pariza i podsticaju na globalnu i nacionalne klimatske akcije smanjenja emisija gasova sa efektom staklene bašte", saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Konferencija je završena kompromisnim dogovorom i odlaganjem ključne odluke o regulisanju globalnog tržišta ugljenika za iduću godinu.

Kako se ističe u saopštenju, postignut je sporazum o ključnom pitanju jačanja globalnih obaveza za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Sve zemlje će morati da objave nove obaveze o smanjenju emisije štetnih gasova do sledeće Konferencije COP 26, iduće godine u Glazgovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво