PESKOV O PUTINU, MAKRONU I TRAMPU: Predsednici Rusije i Francuske se razumeju! Neće skoro novi susret sa Amerikancima
Foto: Profimedia

analiza kremlja

PESKOV O PUTINU, MAKRONU I TRAMPU: Predsednici Rusije i Francuske se razumeju! Neće skoro novi susret sa Amerikancima

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je spremnost i političku volju francuskog predsednika Emanuela Makrona da nastavi dijalog o krizi u Ukrajini u okviru Normandijske četvorke, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao da je Makron predlagao da se održi sastanak jedan na jedan, prenosi Tas s.

"Putin i Makron razumeju jedan drugog, ne slažu se u vezi sa svim, ali se slažu u jednom i ovde pokazuju političku volju da nema alternative dijalogu i raspravi čak i o onim pitanjima, o kojima strane još uvek nisu pričale. S tim u vezi, naš predsednik je impresioniran ovom Makronovom spremnošću i političkom voljom", rekao je Peskov.

foto: EPA/MAXIM SHEMETOV / POOL

Za sada nema priprema za novi kontakt između ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"U ovom trenutku nema priprema za kontakte na najvišem nivou. Predsednik Putin je svakako spreman za bilo kakav kontakt, što je više puta dokazao. Ipak, za sada nema planova za kontakte između Putina i Trampa", rekao je Peskov za ruski Kanal jedan, prenosi Tas s.

foto: AP

Prema njegovim rečima, kontakti sa SAD održzavaju se na diplomatskom i vojnom nivou.

"Hvala Bogu, kontakti se održavaju na vojnom i diplomatskom nivou što je pozittivno. Na kraju krajeva to nam omogućava da održavamo dijalog o gorućim problemima i sprečava nas da padnemo u bezdan kontradikcija", rekao je Peskov.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track