Film i serije

"Dobrotu niko ne ceni ako se od nje ne ovajdi"

"Dobrotu niko ne ceni ako se od nje ne ovajdi"
Foto: N.N. | "Dobrotu niko ne ceni ako se od nje ne ovajdi"

Scenarista Siniša Pavić kaže da su dobri ljudi uvijek na marginama, jer dobrotu niko ne cijeni, ako se od nje ne ovajdi.

“A i taj ko se ovajdi o nečiju dobrotu nije zahvalan”, navodi Pavić u intervjuu za “Novosti” i dodaje da su u velikim ratovima, kataklizmama uvijek stradali najbolji, jer se oni najmanje štede.

Govoreći o svojoj novoj seriji, “Junaci našeg doba”, koja će od iduće sedmice početi da se prikazuje, kaže da bi "Junaci naseg doba" to možda bili u nekom drugom vremenu.

“Ovo im nikako nije naklonjeno. Oni imaju osobine pravih dobrih ljudi, poštenje i empatiju prema drugima", kaže Pavić dodajući da život određuje da li će neko biti junak i da li će u određenom trenutku postupiti kao čovek.

U seriji se, kako navodi, prepliću životi tri generacije, a niko nikoga ne razumije.

Serija ima humorni ton s kojim je lakše savladati teške teme, kaže Pavić dodajući da je to humor u kome se bolje razumiju društvene pojave.

On međutim napominje da se sa njegovim junacima ne poigrava autor nego život.

Upitan šta bi trebalo da uradiio da se suštinske vrijednosti vrate, Pavić kaže da junaci ove serije to pokušavaju, ali da “junak mog doba” ne vidi drugi način osim da uspije preko politike. 

"U svakom društvu ima mesta za dobre ljude samo je put do cilja trnovit. Dobrota nikada nije bila karta za uspeh, a u sadašnjem društvu koje je izgubilo dosta od standarda moralnih vrednosti, pogotovo", objašnjava Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije