14. decembar  2019. 23.21  | Izvor: RTV

Filmsko veče posvećeno Nikoli Tesli u KCNS

NOVI SAD -

U prostoru Kulturnog centra Novi Sad održano je filmsko veče posvećeno našem znamenitom naučniku i pronalazaču, Nikoli Tesli. Tri kratka kinematografska ostvarenja inspirisana su životom i radom ovog vrhunskog i izuzetnog talenta.

video icon

Festival evropskog i nezavisnog filma " Euro-in film ", upriličio je novosadskoj publici interesantno veče na kome su prikazana tri kratka dokumentarna filma o Nikoli Tesli u režiji Dragana Stojmenovića.

screenshot, 2019, 12, 14, 23h20m39s600

Gost večeri bio je Velimir Abramović, veliki poznavalac Teslinog života i autor knjige "Tesla, evolucija svesti čovečanstva".

Filmsko dokumentarno ostvarenje "Ekstravagantni genije- nežni ujak" prikazuje 85-godišnjeg Vilijama Terboa, Teslinog unuka po sestrinoj liniji, kao poslednjeg živog čoveka koji se susreo sa Teslom i koji je posvetio svoj život u očuvanju dela i lika svoga ujaka.

Animirani film "Tesla izumetnik" prepliće imaginciju i kreaciju, pokušavajući da definiše vezu između nauke i umetnosti, dok kratki igrani film "Teslin kabare" kroz elemente Tesline biografije daje kritički osvrt na današnju civilizaciju.

Čovek ispred svog vremena, poput Nikole Tesle, zavređuje naše sećanje na njegov lik i život. Svojim požrtvovanim radom, taj vanserijski genije, uneo je promene koje su formirale svet onakvim kakvim ga danas poznajemo.

 

 

Tagovi
Broj komentara: 1

Nikola S Munjas BA MISAD  16. 12. 2019. | 12:34
... NAS LIKOTA <3 GENIJE !!!