14. decembar  2019. 22.31  →  22.40 | Izvor: Novosti, RTS

FMP srušio Budućnost, poraz Mege u Baru (VIDEO)

BEOGRAD -

FMP je trijumfom protiv vicešampiona ABA lige zadržao priključak za ekipama koje se bore za mesto u plej-ofu.

video icon

Uradio je FMP trijumfom protiv Budućnosti veliki posao u svojoj borbi za mesto u plej-ofu ABA lige i postao tek drugi tim, posle Primorske, koji je uspeo da savlada Podgoričane u regionalnom takmičenju – 89:79 (20:17, 23:26, 25:18, 21:18).

Meč u dvorani u Železniku bio je izjednačen do prve polovine četvrte deonice, posle čega su “panteri” došli do dvocifrene prednosti (80:68, 36. minut) koju su bez problema održali do poslednjeg zvuka sirene.

Domaći su većim delom meča bili u rezultatskom plusu, ali su u nekoliko navrata propuštali prilike da već tada naprave osetniju prednost, što su Podgoričani koristili i održavali rezultatski priključak.

“Pantere” su do trijumfa, koji bi mogao da koristi i Crvenoj zvezdi i Partizanu, ukoliko u nedelju ostvare pobede protiv Zadra i Cibone, predvodili Radovanović sa 18, Rit sa 13, Pot sa 12, Đorđević sa 11 i Jeremić sa 10 poena, dok su god gostiju efikaniji od ostalih bili Bamfort (18), Kobs (16), Nikolić (11).

Mega nemoćna u Baru za deveti poraz u sezoni

Košarkaši Mega Bemaksa izgubili su od Mornara u Baru rezultatom 85:68, u utakmici kojom je otvoreno 11. kolo ABA lige. Mega je nastavila sa veoma lošim rezultatima i nalazi se na u dnu tabele.

Mornar je sve dileme oko pobednika rešio već u prvoj četvrtini koju je dobio sa 30:15 i od tada se nije osvrtao.

Igrači Dejana Milojevića nisu uspevali da pariraju ni u jednom segmentu igre, pa su doživeli zaslužen poraz.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Damir Markota sa 22 poena i sedam skokova, a dobru rolu imao je i Džejkob Pulen sa 12 poena.

U poraženom sastavu Simonović je postigao 19, dva više od Simonovića.

Mega Bemaks se sada nalazi na pretposlednjoj poziciji sa skorom 2-9, dok je Mornar na petoj poziciji sa šest pobeda i pet poraza.

Tagovi