Tradicionalno mučenje Barselone u San Sebastijanu

Fudbaleri Real Sosijedada i Barselone odigrali su nerešeno 2:2 u meču 17. kola La Lige. Ateltiko sa 2:0 savladao Osasunu, bez golova u duelu Bilbaa i Eibara.

Barselona tradicionalno nije igrala lep fudbal u San Sebastijanu, a čak je ekipa Sosijedada za nijansu bila bolji protivnik.

Mučila se "Blagurana" da stvori veći posed, a konstantno je morala da strepi u defanzivi, pošto je Sosijedad hrabro išao napred.

Već u 12. minutu domaća ekipa došla je do vođstva. Buskets je oborio jednog fudbalera Sosijedada u šesnaestercu nakon kornera, a sudija Rohas pokazao je na belu tačku.

Siguran sa penala bio je Ojarzabal.

Usledio je preokret Barselone golovima krajem prvog i početkom drugog poluvremena.

Prvo je Grizman u 38. sjajno pobegao odbrani protivnika i lob udarcem poslao loptu u mrežu, da bi mat u tri poteza u 49. minutu Suarez na asistenciju Mesija pretvorio u prednost od 2:1.

Činilo se da će Barselona iskoristiti defanzivne propuste Sosijedada i steći kontrolu nad mečom, ali umesto toga ređale su se prilike Sosijedada.

Iako mnogo izglednije situacije nisu pretvorili u gol, fudbaleri Sosijedada do izjednačenja dolaze iz jedne čudne situacije, centaršut Ojarzabala sa leve strane zakačio je Rakitića i naterao Ter Štegena na lošu intervenciju, lopta se odbila do Isaka, koji nije imao poteškoća da je smesti u mrežu. 

Do kraja meča, uprkos prilikama na obe strane, promene rezultata nije bilo.

Barselona je osvojila 35. bod u 16 odigranih mečeva, što je jedan više od madridskog Reala, koji svoj meč 17. kola igra u nedelju sa Valensijom. Sosijedad je četvrti na tabeli sa 28 bodova, jednim više od Hetafea, uz meč više.

Rezultati 17. kola La Lige:

Petak:

Alaves - Leganjes 1:1

Subota: Sosijedad – Barselona 2:2, Granada - Levante 1:2, Bilbao - Eibar 0:0, Atletiko - Osasuna 2:0

Nedelja:

Hetafe - Valjadolid (12.00), Selta - Majorka (14.00), Espanjol - Betis (16.00), Sevilja - Viljareal (18.30), Valensija - Real (21.00)

Tabela:

Barselona 35, Real 34, Sevilja 31, Atletiko 29, Sosijedad 28, Hetafe 27, Bilbao 27, Granada 24, Osasuna 23, Levante 23, Betis 22, Viljareal 19, Valjadolid 19, Alaves 19, Eibar 16, Majorka 14, Selta 13, Leganes 10, Espanjol 9.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво