Ova lepotica je prva identifikovana žrtva tragedije na Novom Zelandu: Otac i sestra se leče od teških povreda

Tanjug

14. 12. 2019. u 17:21

Prva identifikovana žrtva iznenadne erupcije vulkana na Novom Zelandu je Iv Brovit (21) iz Melburna

Ова лепотица је прва идентификована жртва трагедије на Новом Зеланду: Отац и сестра се лече од тешких повреда

Foto: Tviter

Prva identifikovana žrtva iznenadne erupcije vulkana na Novom Zelandu je Iv Brovit (21) iz Melburna. Na mestu nesreće bila je sa porodicom. Njeni otac Pol i sestra Stefani hospitalizovani su i leče ih od teških povreda.

Dosad je potvrđeno 15 žrtava, a dvadeset ih je na odeljenju intenzivne nege gde su zbrinuti zbog teških opekotina.

Ronioci traže tela žrtava
Policijski ronioci u kontaminiranim vodama oko vulkanskog Belog ostrva gde je vidljivost nikakva, i danas su pokušavali da pronađu preostale dve žrtve erupcije.

Do erupcije je došlo u ponedeljak, a vulkanski pepeo zatrovao je more u blizini ostrva, pa ronioci moraju da se čiste nakon svakog zarona. Zamenik komesara policije, Džon Tims, nazvao je uslove pretraživanja "jedinstvenim i izazovnim", prenosi AP.
— IanBroughall (@IanBroughall) December 14, 2019


Uprkos aktivnosti vulkana i strahu od novih erupcija, vojska je u petak uspela da pronađe tela još šestoro turista. Još dve osobe, za koje se pretpostavlja da su kapetan broda i turistički vodič, vode se kao nestale, ali se veruje da nisu živi.
— Omni (@omni_red) December 14, 2019


Ronioci su započeli potragu u petak, ali bili su prinuđeni da se zaustave kad su se vremenski uslovi pogoršali. Avionska pretraga ostrva obustavljena je tokom noći.

Na ostrvu se u trenutku erupcije nalazilo 47 turista i njihovih vodiča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

bager

14.12.2019. 20:40

Radoznalost je ubila macku,,,ova je bar videla dno vulknskog grotla,,nemoj posle da spominju Boga i sudbinu ,,sami su trazili zlo i nasli ga