');
Najnovije vesti
Blic Zabava

Da li ćemo ga ikad više gledati? Dejvid Geta se povlači na vrhuncu slave!

Dejvid Geta, jedan od najuspešnijih muzičkih producenata sveta i apsolutna DJ zvezda, značajno će smanjiti broj svojih nastupa od iduće godine. U pitanju je nešto što je Geta godinama najavljivao kroz intervjue, a od iduće godine počeće i da sprovodi u delo. Iako godišnje dobije više stotina ponuda koje se samo po jednom nastupu kreću od pola, pa neretko i preko milion dolara, Geta će u 2020. van Ibice, gde će provoditi leto, svirati samo jedan do dva festivala mesečno.

Dejvid Geta Foto: Profimedia
Dejvid Geta
Dejvid Geta
Foto: Profimedia
Dejvid Geta

U pitanju je odabrana grupa najvećih festivala sveta na kojima će, kao i uvek dosad, biti apsolutni hedlajner i čija publika će dobiti ekskluzivitet u odnosu na stotine drugih događaja širom planete.

- Prosto je preterano. Neću da lažem, gotovo svakog dana sam u nekom drugom gradu. A to je previše - priznao je nedavno Geta u intervjuu za čuvenu novinsku agenciju "Associated Press" i dodao:

- Zapravo je to prilično ludo jer sam u celoj karijeri otkazao samo dva nastupa, i oba puta je to bilo zbog aviona. Nema veze da li sam bolestan, da li imam groznicu i tresem se doslovno, kada se popnem na binu, sve to samo nestane.

Pročitajte još

I pored toga, publika širom sveta želi uživo da gleda spektakularan šou autora najvećih svetskih hitova kao što su "Titanium", "The World is Mine", "Say My Name" i desetina drugih, ali Parižanin planira da svoje naredno leto uglavnom provede na Ibici, uz raspored koji mu i pored planova u studiju, i dalje omogućava doslovno stotine slobodnih dana, rezervisanih uglavnom za njegovu decu, ćerku Endži i sina Tima.

Dejvid Geta
Foto: Profimedia
Dejvid Geta

Dejvid Geta je jedini DJ koji je prodao 50 miliona albuma i singlova, uz 11 milijardi YouTube pregleda, dva Gremija i niz drugih prestižnih priznanja. Među muzičkim zvezdama, svega nekolicina može da se pohvali sa više od 100 miliona fanova na društvenim mrežama, koliko ih ima ovaj hitmejker. Njegov poslednji dupli album "7", sa lakoćom je protutnjao kroz svetske top liste, a lista gostiju na albumu je potvrdila apsolutnu dominaciju u muzičkom svetu jer su se na njoj našli i Džastin Biber, Sia, Niki Minaž, Martin Gariks, Džej Bolvin, Bibi Reksa, Džejson Derulo i drugi.

U Srbiji smo imali priliku da ga gledamo još na početku internacionalne karijere kada je nastupio na Egzitu 2006. godine, posle čega se rado vraćao u Novi Sad, svaki put kao još veća zvezda nego pre. Iako je Geta više puta poručio da mu je Egzit jedan od omiljenih festivala na svetu, pitanje je da li ćemo imati priliku da ga vidimo na velikoj proslavi 20 godina festivala, budući da na njegovom zvaničnom sajtu još uvek ne postoji niti jedan jedini objavljen datum za 2020. godinu.