Dačić ponovo sa Ivankom Tramp 1Foto: Fonet/MSP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je svečanom otvaranju Doha forumu u Kataru, koji se održava ne temu „Globalno upravljanje u multipolarnom svetu“, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Dačić se susreo i sa velikim brojem ministara spoljnih poslova, sa kojima je razmenio mišljenja o aktuelnim svetskim temama, a u razgovorima je istaknuta važnost redovnih susreta i jačanja dijaloga među svetskim liderima na forumima poput tog.

On je imao priliku i da ponovo razgovara i sa savetnicom predsednika SAD Ivankom Tramp, sa kojom se u septembru sureo u Njujorku.

Dačić je imao odvojene bilateralne sastanke sa premijerom Države Katar Abulahom bin Naserom bin Kalifom Al Tanijem i potpredsednikom Saveta ministara i ministrom inostranih poslova Države Katar, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijijem.

Kako je večeras saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, u oba razgovora istaknuto je da su bilateralni odnosi Srbije i Katara dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, kao i da se ove godine navršava trideset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države što je i obeleženo na simboličan način.

Sagovornici su se složili da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se dao podstrek unapređenju saradnje na ekonomskom planu gde postoje veliki neiskorišćeni potencijali.

Razmenjena su mišljenja i o najvažnijim regionalnim i svetskim pitanjima uz veliki stepen razumevanja za izazove u savremenim međunarodnim odnosima sa kojima se veliki broj država suočava, a Dačić je pozvao svoje sagovornike da posete Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari