Pregovori Samoopredeljenja i DSK, predsednik razdora

Predstavnici Pokreta Samoopredeljenje saopštili su da je jedina prepreka koalicionom dogovoru sa Demokratskim savezom nastojanje te stranke da joj pripadne mesto budućeg kosovskog predsednika, pozivajući zvaničnike DSK da odustanu od tog zahteva.

Poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu rekla je da stranka Ise Mustafe mora da povuče prepreku u nameri da preuzme funkciju predsednika.

Istakla je da nakon sastanka rukovodstva Pokreta Samoopredeljenje ne može sa sigurnošću da kaže da li će dogovor lidera dve stranke biti postignut danas, na sastanku najavljenom za 16 časova.

"Sa druge strane postoje prepreke. I dok postoje takve prepreke za položaje, ne možemo imati vladajuću koaliciju", rekla  je Hadžiu.

Pozvala je na uklanjanje prepreka, dodajući da nastavljaju napore da pronađu rešenje.

Sastanak Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, treći ove sedmice, biće održan danas u kosovskoj skupštini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво