Najnovije vesti
Vesti Beograd
Vesić: Deci koja ostanu bez roditelja obezbedićemo krov nad glavom

Vesić: Deci koja ostanu bez roditelja obezbedićemo krov nad glavom

Posle priče o Nikoli Petroviću (19) i njegovim maloletnim sestrama, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je da se za prvu narednu sednicu Skupštine grada pripremi Izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, po kojima bi Grad deci koja ostanu bez roditelja mogao da dodeli da žive u stanovima predviđenim za tu namenu.

goran vesic05 foto Djordje Kojadinovic Foto: Đ. Kojadinović / RAS Srbija
goran vesic05 foto Djordje Kojadinovic

Vesić je naveo da se to odnosi na period do osamostaljivanja, za decu koja na drugi način ne mogu da obezbede krov nad glavom.

- Osim toga, planiramo uvođenje nove finansijske pomoći koja će, takođe, biti usmerena kao podrška ovoj kategoriji dece i mladih - rekao je Vesić za "Novosti".

Posle usvajanja odluke, Grad će biti u mogućnosti da rešava probleme ovakvih porodica, kojih ima dvadesetak na teritoriji grada, a porodica Petrović iz Ugrinovaca biće prva.

Zamenik gradonačenika je istakao da je i Centru za socijalni rad naložio da preduzme sve mere koje su u skladu sa važećom odlukom, kako bi se pružila hitna pomoć ovoj porodici, imajući u vidu specifičnu situaciju koja ih je zadesila.

Nikola Petrović je mladića iz Ugrinovaca koji je, pored teškog života, ostao bez oba roditelja i sada se bori da dobije starateljstvo nad maloletnim sestrama Nevenom i Nikolinom.