Bastać i još četiri osobe dali izjave o slučaju Lešnjak

V. N.

14. 12. 2019. u 11:36

Bastaću je nešto posle sedam sati policija uručila poziv da u svojstvu građanina da izjavu u vezi sa slučajem "Lešnjak" i on je odmah krenuo s njima

Бастаћ и још четири особе дали изјаве о случају Лешњак

Foto: P.Milošević

PREDSEDNIK Opštine Stari grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde dao je u subotu ujutro izjavu u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala povodom slučaja "Lešnjak". Uz Bastaća, izjave su uzete od još četiri osobe, a kako "Novosti" nezvanično saznaju, svi su odbili poligrafsko testiranje. Posle davanja izjava u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a u prisustvu advokata, niko od njih nije zadržan.

Bastaću je nešto posle sedam sati policija uručila poziv da u svojstvu građanina da izjavu u vezi sa slučajem "Lešnjak" i on je odmah krenuo s njima. Bastać je, podsetimo, početkom novembra izjavio da je spreman da ode u policiju na informativni razgovor zbog optužbi o umešanosti u korupciju i mučenje, koje je izneo njegov kum Lazar Lešnjak, ističući da se to o čemu on govori nikada nije desilo. On je tada izjavio da pretpostavlja da Lešnjak neistine iznosi jer je ucenjen, ali da ne zna čime.

Da ničeg spornog nema u tome što je policija pozvala Marka Bastaća da da izjavu u vezi sa optužbama koje je izneo njegov kum i da je to normalna procedura, potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare.

- Kada ga venčani kum optuži da ga je ucenjivao, sproveo torturu nad njim, uzeo novac za različite građevinske radove, šta je normalnije nego da ga tužilaštvo pozove na razgovor - zapitao je ministar i dodao da se nada epilogu svega što se dešava na opštini Stari grad.

Stefanović je rekao da je Bastać tražio od policije da ga preveze službenim vozilom od mesta gde mu je uručen zahtev:

- To je posle poslužilo nekim ljudima da tvrde je uhapšen, ali on je to zahtevao jer mu nije radio automobil.

BASTAĆ je saopštio da je izjavu dao u svojstvu građanina, a da je po pitanjima koja su mu postavljali "jasno da su ga tretirali kao osumnjičenog":

- Sve ovo se dešava nakon što policija već nedeljama kampuje u Opštini i saslušava svakog ko je sa mnom popio kafu, u pokušaju da dokaže nedokazivo.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije