Najnovije vesti
Vesti Hronika
marko bastac saslusanje

Bastać pozvan na informativni razgovor zbog optužbi kuma za mučenje i prebijanje

Predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać pozvan je danas, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, u policijsku stanicu na informativni razgovor povodom optužbi njegovog venčanog kuma Lazara Lešnjaka da ga je mučio i tukao, saznaje "Blic".

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać Foto: GO Stari grad / Promo
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać

Kako "Blic" saznaje, Bastać je rano jutros otišao u policijsku stanicu, dao iskaz, a nakon toga je u pratnji advokata napustio službene prostorije policije.

Kako je MUP saopštio na informativni razgovor bili su pozvana i četiri Bastaćeva saradnika.

Lazar Lešnjak
Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija
Lazar Lešnjak

Lazar Lešnjak, venčani kum predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i njegov doskorašnji saradnik, optužio ga je pre nekoliko meseci za mučenje i fizičko prebijanje. Prema njegovim rečima, Bastać je uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu.

Pročitajte još

On je rekao i da je Bastaću novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je navodno preživeo pakao.

Bastać ga je, prema njegovim trvdnjama, vezao, udarao pesnicama po glavi, mučio i davio. Prema tim optužbama, "sve je to trajalo čitavu noć, čitavih devet sati".

Predsednik Opštine Stari Grad Marko Bastać demantovao je optužbe koje je na njegov račun izneo njegov kum Lazar Lešnjak, koji ga je optužio za fizičko maltretiranje, mučenje i prebijanje.

Nakon toga Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je pretkrivični postupak protiv Bastaća. VJT je poslalo nalog policiji da prikupi potrebna obaveštenja i proveri navode koje je izneo Lazar Lešnjak.

Stefanović: Bastać tražio da ga policija poveze službenim vozilom

- Nema ničeg spornog u tome što je policija pozvala Marka Bastaća da da izjavu vezano za optužbe koje je izneo njegov kum i to je normalna procedura - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare.

- Kada ga venčani kum optuži da ga je ucenjivao, sproveo torturu nad njim, uzeo novac za različite građevniske radove, šta je normalnije nego da ga tužilaštvo pozove na razgovor? - rekao je Stefanović.

On je dodao da je Bastać "tražio od policije da ga preveze službenim vozilom" od mesta gde mu je uručen zahtev.

- To je posle poslužilo nekim ljudima da tvrde je uhapšen, ali on je to zahtevao jer mu nije radio automobil - rekao je minstar na konferenciji.