Vesti

0

Bastać pozvan u policiju zbog slučaja "Lešnjak", dao izjavu

Autor: SA

Izvor: N1/Beta

Bastać pozvan u policiju zbog slučaja "Lešnjak", dao izjavu

Izvor: Foto: prtscr ytb



Marku Bastaću je jutros, kako piše N1, nešto posle 7h, policija uručila poziv da u svojstvu građanina da izjavu u vezi sa slučajem Lešnjak i on je odmah krenuo sa njima. Posle davanja izjave u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bastać nije zadržan od strane nadležnih.

N1 saznaje da je isti poziv kao i Bastać - da u svojstvu građana daju izjavu policiji u vezi sa slučajem Lešnjak, dobilo još nekoliko osoba, koje su se, takođe, odmah odazvale tom pozivu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su po nalogu Višeg javnog tužilaštva Marko Bastać i još četiri osobe jutros pozvane da policiji daju izjavu u svojstvu građana u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom navoda uzbunjivača i bivšeg funkcionera opštine Stari grad Lazara Lešnjaka.

"Više javno tužilaštvo pokrenulo je predistražni postupak u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela iznuda. Nakon davanja izjava u prisustvu advokata svi su napustili službene prostorije policije", navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, predsednik opštine Stari grad i funkcioner Stranke Slobode i pravde Marko Bastać izjavio je, početkom novembra, da je spreman da ode u policiju na informativni razgovor zbog optužbi o umešanosti u korupciju i mučenje, koje je izneo njegov kum Lazar Lešnjak ističući da se to o čemu Lešnjak govori nikada nije dogodilo. On je tada izjavio da "pretpostavlja da Lešnjak neistine iznosi jer je ucenjen, ali da ne zna čime".

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je početkom novembra da je formiralo predmet i da vrši provere u vezi sa tvrdnjama koje jeBastaća izneo Lazar Lešnjak.

Lešnjak je naveo da je kao kum Marka Bastaća pratio bespravnu gradnju na Starom gradu, a kako ga je tog kobnog dana (ne navodeći kog), Bastać vezao i mučio punih devet sati jer mu nije doneo reket.

Lešnjak je u ispovesti medijima rekao da je pored njega Bastać vezao još dvojicu, ali ih je naknadno pustio.

 

Bastać tvrdi da je uhapšen, Stefanović da je tražio od policije da ga preveze

U pravnom smislu reč je o protivpravnom aktu u kome mene, u ranim jutarnjim časovima defakto hapse, naveo je predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać povodom poziva da da izjavu policiji u slučaju "Lešnjak".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je danas novinarima da je Bastać kazao policajcima da mu je automobil u kvaru i od njih zatražio da ga preveze kako bi dao izjavu, "kako bi mogao da kaže da je uhapšen".

Bastać je u pisanoj izjavio kazao da je izjavu dao u svojstvu građanina, a da je po pitanjima koja su mu postavljali "jasno da su me tretirali kao osumnjičenog".

"Sve ovo se dešava nakon što policija već nedeljama kampuje u opštini i saslušava svakog ko je sa mnom popio kafu, u pokušaju da dokažu nedokazivo. Tvrdim da je nedokazivo, jer se ništa od toga o čemu su me pitali nikada nije desilo", kazao je Bastać.

Bastać je ponovio da nikada nije bilo sastanka na kome je maltretirao svog kuma Lazara Lešnjaka i od njega tražio novac.

"Pravi povod za moje privođenje je bilo skidanje slike (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića sa nadvožnjaka. On me je nakon toga u još jednoj specijalnoj emisiji na TV Pink, na bazi dogovora sa Lešnjakom, i optužio i osudio. Sve što se dešava nakon toga jeste zloupotreba institucija od kojih se traži da pronađu nekakve dokaze za moje hapšenje", dodao je on.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR