Odličan start, hokejaši Srbije pobedili Tursku za korak bliže Pekingu!

Autor: Beta Beta
petak 13.12.2019.
23:45
Izvor: Beta

Hokejaši Srbije pobedili su danas u Sisku selekciju Turske sa 8:3 (6:0, 1:3, 1:0) u pretkvalifikacionom turniru za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je već posle prvog perioda imala ubedljivu prednost, te je pobeda bila osigurana, i pored blagog pada u igri u drugoj trećini.

Kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Vučurević rekao je da se tim još prilagodjava na novi sistem, ali i da veruje da će sve bolje funkcionisati.

"Otvorili smo utakmicu baš onako kako smo želeli, postavili smo naš tempo, postigli tri brza gola i kontrolisali meč. U drugom periodu smo imali mali pad i primili jeftine golove, ali smo se brzo vratili i pokazali od čega smo sazdani. Prava je utakmica, mlad smo tim, kratko smo zajedno, tako da se još uvek prilagodjavamo na novi sistem i verujem da ćemo sve bolje funkcionisati kako odmiče turnir – rekao je Vučurević.

Najefikasniji na utakmici bili su Pavle Podunavac i Nemanja Vučurević sa golom i dve asistencije, Mirko Dumić dva puta je tresao mrežu, Andrej Cvik i Igor Mitrović imali su po gol i asistenciju, a Ivan Anić upisao je dva uspešna dodavanja.

Sledeću utakmicu hokejaši Srbije igraće protiv Bugarske, u subotu od 15.00 časova.

Ne propustite