Cibona i Zadar se pojačali u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.12.19. | 18:15

Roko Badžim i Bašir Ahmed će do kraja sezone igrati u Hrvatskoj

Nije najbolje sezona počela za hrvatske klubove u ABA ligi. Ruku na srce, u mnogo goroj poziciji se trenutno nalazi Zadar koji je trenutno poslednji na tabeli, dok je Cibona uprkos dosta promenljivom startu uspela da dođe do par pobeda koji joj trenutno daju malo mira.

Vukovi razmišljaju i kako tu da se zadrže, pa je tako stigla vest da će Roko Badžim igrati za ovaj klub do kraja sezone. Zapravo, bivši košarkaš Olimpije iz Ljubljane potpisao je ugovor na jednu godinu sa mogućnošću produžetka na još jednu, ukoliko se dobro pokaže.

Izabrane vesti

Trener Cibone, Ivan Velić, kaže da se nadao da će se saradnja sa Badžimom desiti i mnogo ranije, ali da je i ovako prilično zadovoljan činjenicom što se rođeni Šibeničanin priključio Zagrepčanima.
„Mislim da je ovo trebalo da se desi još letos, ali nikada nije kasno. U ovom trenutku je Badžim potreban Ciboni. Za njega je dobro što će ući u ozbiljan trening i što je našao pravi klub za sebe. Problem je što je pola godine van timskog treninga. Bićemo strpljivi i nadam se da će vladati obostrano zadovoljstvo“, istakao je Velić.

Badžim igra poziciji beka, a pored Olimpije, u karijeri je pet godina nastupao za Šibenik.

Gotovo istovremeno, iz Zadra su stigle vesti da je dovedeno pojačanje na poziciji niskog krila. Klub sa hrvatskog primorja je tako potpisao ugovor sa Baširom Ahmedom, koji je karijeru započeo na univerzitetu Sent Džons, gde su ga mnogi upoređivali sa NBA igračem, Lensom Stivensonom, dok je igrao u NCAA koledž ligi.

Okušao se i na NBA draftu 2018. godine, ali neuspešno, pa je karijeru odlučio da nastavi u Evropi. Prošle sezone nosio je dres Sigala iz Prištine, a u proseku je postizao 15,3 poena, te beležio 5,7 skokova i 1,2 asistencije na 16 odigranih utakmica.

Foto: MN Press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara