BiH

Mlađan Božović još jedan kandidat DNS-a za ministra

Mlađan Božović još jedan kandidat DNS-a za ministra
Foto: N.N. | Mlađan Božović još jedan kandidat DNS-a za ministra

BANJALUKA - Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavljeno je ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, a riječ o Mlađenu Božoviću, iz Istočne Ilidže, koji se izjašnjava kao Crnogorac, saznaju "Nezavisne".

Ovaj prijedlog podnio je potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Prema našim saznanjima, Božović ima punu podršku značajnog broja visokih funkcionera i članstva DNS-a.

Božović je ranije bio direktor Fonda za povratak BiH.

Potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić potvrdio je Srni da je predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavio ime Mlađena Božovića, kandidata ove partije iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

"Ovaj prijedlog sam uputio, jer sam siguran da će Mlađen Božović dostojanstveno predstavljati Republiku Srpsku s obzirom na činjenicu da živi u Republici Srpskoj za razliku od 'Italijana' Draška Aćimovića za kojeg niko ne zna ni gdje živi, ni gdje radi, ni kojoj nacionalnosti pripada", rekao je Nešić Srni.

On je pojasnio da je sve ovo uradio "u želji da Republiku Srpsku u Savjetu ministara predstavljaju istinske patriote i ljudi iz Srpske".

"Vodio sam se mišlju da je interes svih članova DNS-a i svih nas u Republici Srpskoj da imamo čovjeka kojim ćemo se ponositi. Sve što radim, radim u interesu Republike Srpske i DNS-a", poručio je Nešić, koji je jedini poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

On je naglasio da cijeni predsjednika stranke Marka Pavića i njegov rad, ali smatra da je ovaj put pogriješio.

"Ljudski je griješiti i pozivam ga da prizna grešku, povuče kandidaturu 'Italijana' i podrži moj prijedlog, jer je Božović čovjek koji radi za Republiku Srpsku i njenu bolju budućnost", istakao je Nešić. 

Predsjedništvo DNS-a je 9. decembra predložilo Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih, a protiv ovog prijedloga, objavili su mediji, bilo je šest predsjednika regionalnih odbora u DNS-u, od ukupno devet.

Takođe, i veliki broj predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a se protivilo imenovanju Aćimovića, bivšeg potpredsjednika SDP-a i bivšeg savjetnika Petra Đokića na tu funkciju.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je danas za "Nezavisne novine" da Aćimović ostaje kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice jer su tako, kako kaže, odlučili organi stranke, te najavio da će DNS napustiti određeni broj funkcionera koji sebe, kako kaže, vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije