Plan za otkup Umara Sadika: Plaćanje tri godine, prva rata u avgustu

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.12.19. | 12:10

„Pogodili smo svakog stranca“, zadovoljan je generalni direktor Partizana, Miloš Vazura

Jedan posao je gotov, Sejduba Suma je produžio ugovor, papiri kažu da ostaje u Partizanu od decembra 2022, a naredni veliki potez biće prebacivanje Umara Sadika u trajno vlasništvo crno-belih.

Nigerijac je trenutno na pozajmici iz Rome, međutim, za samo pet meseci toliko je napredovao da je primorao čelnike da aktiviraju opciju otkupa. Zanimljivo, ne moraju odmah da proslede 1.600.000 evra na Olimpiko, već je sa italijanskim gigantom naprvljen sporazum po kome je transfer rsparačan u delove, pa će osvajač Kupa Srbije u tri godine da šalje tranše Vučici.

Izabrane vesti

Nešto slično je dogovoreno sa Arsenalom kad je potpisivao Takuma Asano, isti recept biće primenjen i za strelca 16 i asistenta 12 golova ove jeseni.
Samo Partizan odlučuje da li je Sadik Partizanov ili ne. On je na pozajmici iz Rome na godinu dana i ako Partizan kaže da ga uzima, od leta plaćamo transfer u naredne tri godine. Sadik će biti otkupljen, a prvu ratu platićemo u avgustu. Niko ga „ne krade“ od Partizana, da to svima bude jasno“, predočio je generalni direktor crno-belih, Miloš Vazura.

Sadik je brojke podebljao na oproštaju od grupne faze Lige Evrope, dvaput je prevario Nenada Erića i upisao jednu asistenciju u trijumfu nad Astanom. Sam sebi je podigao cenu. A ona će, uveravaju u Humskoj, biti astronomska.
Cena za Sadika neće biti ispod 15.000.000 evra! Ponude ispod 10.000.000 evra nećemo ni razmatrati. Govorim za ovaj i za svaki prelazni rok koji sledi. Kao prvo, nije Umar na prodaju, ali naravno, sve je na prodaju ako neko ponudi ogromnu cifru“, pojasnio je u četvrtak veče trener Savo Milošević, najzaslužniji za dolazak fudbalera na koga Roma nije računala posle epizodnih uloga u nižim italijanskim ligama, Glazgov Rendžersu i holandskoj Bredi.

Osim Sadikovom, u Partizanu su zadovoljni i formom Sejdube Sume. U klubu ovih dana na sva zvona pričaju kako je Gvinejac najbolji igrač tima, a potvrda je stigla u formi novog trogodišnjeg ugovora. Koliko je „šara“ inspirisala ofanzivnog vezistu videlo se protiv Astane, ponovo je plesao terenom i vodećim golom poveo crno-bele ka trijumfu.
Pogodili smo svakog stranca. Suma je produžio ugovor, što se retko dešava kad je inostrani igrač u pitanju. Pokazao je da poseduje karakter i voli klub. Ugovor mu je isticao za šest meseci, imao je konrektnu ponudu, ali je prihvatio da ostane, igra i kad dođe vreme da i on i Partizan budu zadovoljni prodajom“, dodao je Miloš Vazura, pojasnišvi da je potpis od četvrtka signal u kom pravcu klub želi da se kreće. „Suminim produžetkom ugovora, pokazujemo nameru da u januaru pravimo tim za sledeći jun. Moramo da pojačamo neke delove odbrane i to radimo da bismo imali na vreme spremnu ekipu za naredne kvalifikacije“.

Partizan je učešće u Ligi Evrope završio sa osam bodova, ali mu to nije bilo dovoljno za prolećni deo takmičenja, iako je opšti utisak da je igrama zaslužio da bude ispred AZ-a. Pogotovo što je Holanđane nadigrao u oba susreta.
Gorčina postoji, ali ne umanjuje značaj pobede nad Astanom. Igrali su kao da su odmorni, a znamo koliko su umorni. To svedoči o stepenu borbenosti i kvalitetu stručnog štaba koji je uspeo da ih motiviše. Nije tragedija. Imamo tim, a najveće zadovoljstvo pri kraju ove sezone jeste saznanje da Partizan igra fudbal, ima igru i to ga izdvaja od ostalih“, primetno je zadovoljstvo u glasu Milorada Vučelića, predsednika Partizana.

(FOTO: Star sport, MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara