Automobili

Petak, 13.12.2019.

10:00

Električni FIAT Ducato stiže na srpske puteve 2020.

Od iduće godine FIAT će ponuditi svoje prvo električno dostavno vozilo koje će se naći i na našem tržištu preko prodajne mreže Fabrike automobila u Kragujevcu. Za male privrednike domaća fabrika će u 2020. godini zadržati i FIAT 500L kao privredno u N1 vozilo sa sniženom cenom bez PDV-a.

Izvor: Izvor: RTS

Električni FIAT Ducato stiže na srpske puteve 2020.
FIAT Ducato od sledeæe godine dobija elektrièni verziju (Foto: FIAT Professional promo)

Najbolji potez domaćeg proizvođača vozila iz Kragujevca je bio prerada FIAT-a 500L u N1 verziju. On ima i prednja i zadnja sedište, a registrovan je za prevoz četiri osobe ili 500 kilograma tereta.

Ovaj automobil uz povoljno kreditiranje ostaće glavna ponuda i sledeće godine, kažu u kompaniji FIAT Chrysler Automobili.

"Dalje nastavljamo sa modelom 500L Cross N1 i to ne menjajući cenu od 10.990 evra", napominje Igor Ševo iz FCA Kragujevac.

Najveća novost je da ćemo u Srbiji, putem FCA ditributivne mreže, među prvima u Evropi i u svetu već krajem 2020. godine moći da kupimo električni kombi Ducato koji će biti predstavljen na salonu teretnih vozila u Hanoveru za nekoliko meseci.

Predviđena autonomija vozila je 360 kilometara sa baterijom od 72 kWh.

"Biće dostupan novinarima za testiranje već polovinoim sledeće godine, a u ponudi će se naći krajem 2020", dodaje Ševo. Fabrika u Kragujevcu sa optimizmom očekuje sledeću godinu.

Udruživanje na svetskom planu sa francuskom PSA kompanijom, pod čijim okriljem su brendovi Peugeot, Citroen i Opel, daće novi kvalitet i novu proizvodnu liniju tako da sa nestrpljenjem očekujemo sledeći model koji će se montirati u Kragujevcu.
FIAT 500L Cross i u 2020. prodavaæe se u N1 verziji koja je atraktivna za privrednike zbog oslobaðanja od PDV-a (Foto: FCA promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: