Srbija šesta na svetu, povreda sjajne Katarine boli više od poraza

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.12.19. | 08:07

Tomašević ponovo najbolja našim redovima, Crna Gora ostvarila najbolji plasman u svojoj istoriji

Srpske rukometašice završile su Svetsko prvenstvo u Kumamotu na šestom mestu pošto pošto je u okršaju za petu poziciju bolja bila selekcija Crne Gore. Izabranice Ljubomira Obradovića napravile su previše grešaka u praktično svim segmentima, stigao ih je i umor, pa ni nova fantastična partija najbolje igračice utakmice Katarine Tomašević nije mogla da spreči pobedu Crne Gore – 28:26 (13:12).

Tomašević je tokom utakmice briljirala na gol crti i već posle prvog dela utakmice imala čak osam odbrana kraj svog imena, međutim napadi Crne Gore bili su česti i jednostavno nije mogla da spreči poraz. Jer, za isto toliko vremena naš tim zabeležio je čak sedam izgubljenih lopti.

Izabrane vesti

Srbija je dobro otvorila utakmicu i posle 12 minuta imala vođstvo rezultatom 6:2, ali usledio je pad iz kojeg nije mogla da se izvuče. Crna Gora je u sledećih 12 minuta napravila seriju 10:2 i posle preuzimanja liderske uloge do kraja ju je samo jednom izgubila, nakratko. Bilo je to kod rezultata 14:13 na startu drugog poluvremena, ali taj blic Srbije bio je kratkog daha. Crnogorke su ubrzo nanizale tri gola za 16:14, sve preko Jelene Despotović koja je u tom intervalu od tri minuta zabeležila sve svoje pogotke na meču. Iako su naše rukometašice u još tri navrata uspevale da poravnaju rezultat, videlo se da ih umor brzo sustiže i da ne mogu da naprave taj korak više za preokret.

Verovatno i presudni momenat utakmice bio je povreda Katarine Tomašević u 41. minutu prilikom trka ka svom golu. Pokušala je da odbrani šut u neprirodnom položaju i tom prilikom izvrnula levi skočni zglob. Na sve to naše najbolje rukometašice su u završnici utakmice izgubile previše lopti, što je dodatno otežalo posao.

Srbija jeste ostala u nekakvom ritmu do pred sam kraj, ali Crna Gora je strpljivo sačekala svoju šansu, stigla do tri gola prednosti što je bio i definitivni znak da je utakmica rešena.

Najefikasnije igračice u pobedničkim redovima bile su Ema Ramusović i Milena Raičević sa po četiri pogotka. Kod Srbije Jovana Stoiljković imala je šest, Jelena Trifunović četiri, a Željka Nikolić i Anđela Janjušević po tri gola.

Crna Gora je ostvarila najbolji plasman u svojoj istoriji, Srbiji kao nagrada idu kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

ZA 5. MESTO

Srbija - Crna Gora 26:28 (12:13) 

ZA 7. MESTO

Nemačka – Švedska 24:35 (13:18)

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara