Partizan demonstrirao silu na oproštaju od Evrope

M.Blažić/Novosti online

12. 12. 2019. u 20:00

Fudbaleri Partizana pobedom su završili takmičenje u Ligi Evropa, pošto su večeras u Beogradu pobedili Astanu sa 4:1

Партизан демонстрирао силу на опроштају од Европе

Foto: M.Vukadinović

ODLIČAN, konkretan i pre svega efikasan fudbal je Partizan igrao ove jeseni u Evropi, završio takmičenje sa osam bodova, ali je proleće izostalo. Oproštajnih 90 minuta grupne faze Lige Evrope je donelo sve ono što su crno-beli prezentirali sa izuzetkom gostovanja u Mančesteru, pa je navijačima kluba iz Humske ostalo da još više žale za propustima u oba meča sa Alkmarom i za propuštenim skalpom “đavola” u beogradskom meču. Astana nije imala nikakve šanse pored “gladnih” izabranika Save Miloševića - 4:1 (3:0).

I pored činjenice da je takmičarski značaj decembarskog evropskog okršaja iščezao u finišu novembarske tragedije u Hagu fudbaleri Partizana su utakmici sa Astanom prišli kao da im ona znači apsolutno sve. Prvi korak ka ojačanju klupske kase za 570.000 evra i poboljšanju klupskog koeficijenta za narednu sezonu načinio je Sejduba Suma već na isteku 4.minuta. Njegov prvi pokušaj Erić je nekako zaustavio, ali kod drugog nije imao nikakve šanse - 1:0.

Činjenica da su se fudbaleri Astane odavno raspustili i da odrađuju evropske obaveze samo protokola radi osetila se u više navrata, posebno kod drugog gola crno-belih u 22.minutu kada je Logvinenko častio Tošića loptom direktno u noge, a ovaj nesebično omogućio Sadiku da dopiše svoje ime na listu strelaca.

Svaka neizvesnost, ako je uopšte i bilo, otklonjena je već u 26.minutu kada je sa ivice šesnaesterca pogodio i Asano, poslednji starter “iz uvoza” koji do tog momenta nije pronašao put do Erićeve mreže. U tom trenutku je utakmica “ubijena”, pa se samo postavljalo pitanje mogu li gosti do počasnog gola, odnosno hoće li crno-beli nastaviti utakmicu sa nogom “na gasu”.

Delovao je Partizan povremeno u nastavku kao da želi i može više, a ni momci u plavim dresovima više nisu izgledali kao da su zalutali u grupnu fazu Lige Evrope. “Komande” sa tribina “napadaj,napadaj” na adekvatan način je ispoštovao samo Umar Sadik kada je u 76.minutu obišao Erića i zatresao mrežu. Simpatični gosti su za trud i želju u nastavku nagrađeni golom Rotarijua tri minuta kasnije za konačnih 4:1.

PARTIZAN - ASTANA 4:1 (3:0)

STRELCI: Suma u 4, Sadik u 22, 76, Asano u 26. minutu za Partizan, Rotariju u 79. minutu za Astanu. Stadion Partizana. Gledalaca: 12.000. Sudija: Filip Glova (Slovačka) 7.

PARTIZAN: Stojković 7 (od 70. Kljajić -) - Lutovac 7, Ostojić 7, S. Pavlović 7, Urošević 7 - Zdjelar 7,5 , Šćekić 7 - Tošić 7, Suma 8 (od 64. L. Pavlović -), Asano 8 - Sadik 8,5 (od 83. Stevanović -).

ASTANA: Erić 6 - Rukavina 6, Postnikov 5,5, Logvinenko 5, Šomko 5,5 - Bejsebekov 6, Maevski 5,5, Sigurjonson 5,5 (od 86. Janga -), Rotariju 6,5 - Murtazajev 5 (od 46. Perčuk ), Kižničenko 5,5.

Igrač utakmice: Umar Sadik (Partizan)


SASTAVI

Ekipe će nastupiti u sledećim sastavima:

Partizan: Stojković – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Klupa: Kljajić, Vujačić, L. Pavlović, Ivanović, Brežančić, Stevanović, Smiljanić.

Astana: Erić – Rukavina, Postnjikov, Logvinenko, Šomko – Rotariju, Majevski, Sigurjonson, Bejsebekov – Kižničenko, Murtazajev.


POČEO JE MEČ U HUMSKOJ

Počeo je meč u Humskoj, koji je imao zanimljivu predigru ovog četvrtka – prvo su crno-beli morali da skraćuju stativu jednog od golova zbog neslaganja sa standardima UEFA, a potom je Sejduba Suma obradovao navijače produženjem ugovora.


SUMA OTVARA KAZAHSTANCE - 1:0

GOOOOOL Partizan vodi sa 1:0 od 4. minuta. Strelac je Sejdube Sume. Sadik je proigrao Gvinejca, koji prvo pogađa u Erića, a onda iz drugog pokušaja matirao je golmana Erića.


ERIĆ SPASAVA ASTANU

Dva minuta posle gola imao je Pratizan još jednu veliku šansu. Sadik je mogao da udvostruči prednost, ali Erić brani.

DOMINACIJA PARTIZANA

Partizan igra odlično protiv Astane. Kazahstanci igraju ispod svakog nivoa, a srpski tim pleše u Humskoj.

SADIK DUPLIRAO PREDNOST

GOOOOOL Sadik udvostručio prednost - 2:0. Logvinjenko gubi loptu, Tošić je povukao kontranapad i asistirao Sadiku, koji je bio neumoljiv za dupliranje prednost.

RAPSODIJA PARTIZANA - ASANO POGAĐA ZA 3:0

GOOOOOOL Rapsodija Partizana. Crno-beli briljiraju u Humskoj.  Evo ga i Asano za 3:0, Erić nije imao šanse.

STOJKOVIĆ SKIDA ZICER

Astana je mogla do gola. Rotarijo se našao sam ispred golmana Stojkovića, ali čuvar mreže Partizana izlazi kao pobednik.

OPET STOJKOVIĆ POBEDNIK U DUELU SA KAZAHSTANCIMA

Rotariju opet u duelu sa Stojkovićem i opet golman Partizana brani.

POLUVREME

Odlično prvo poluvreme Partizana i velika prednost 3:0 u duelu sa Astanom.

ASTANA BOLjA U NASTAVKU

Astana bolje počinje drugo poluvreme, ali nema promene rezultata što je najvažnije za crno-bele.

POVREDIO SE STOJKOVIĆ

Golman Partizana Stojković povredio je mišić pa je hramljući morao da napusti teren. Ispred gola crno-belih je sada Filip Kljajić, dok kapitensku traku preuzima Zoran Tošić


SUMA IZLAZI IZ IGRE

Prva izmena u Partizanu, umesto Sume u igri je Lazar Pavlović. Ovacije za Sumu.


SADIK OPET POGAĐA - 4:0

GOOOOOOL  Asano je odradio veliki deo posla i asistirao za Sadika, koji obilazi Erića i šalje loptu u praznu mrežu za 4:0.

KONAČNO ROTARIJU SE UPISUJE U STRELCE - 4:1

GOOOOL Trudio se Rotariju i uspeo da upiše u strelce, ali posle dosta sreće pošto je lopta zakačila Pavlovića i prevarila Kljajića - 4:1

PARTIZAN ODRAĐUJE POSAO

Bliži se kraj meča. Partizan rutinski privodi meč kraju, dobra šansa za Pavlovića posle prekida koji izvodi Tošić, ali Erić odlično brani.

KRAJ

Partizan je pobedio Astanu - 4:1 i završio evropsku odiseju. Crno-beli su mogli i više, ali nesrećan remi u Holandiji ih je koštalo plasmana u osminu finala Lige Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

neso

13.12.2019. 09:37

@Стефан М. - Odplesali ste vi u Atini i primili ukupno 20 golova.Svi se zezali sa vama.

MatijaBG PFC

13.12.2019. 11:45

@Partizan demonstrirao silu - Astana je jača od Zvezde, pobedila je Manchestera...:)

Navijac2

13.12.2019. 07:52

Dobra igra i realizacija.Tako treba ubuduce.Nas golman Stojkovic,po svoj prilici pada u kvaliteti tj u odbranama.Nije vise onako siguran i pouzdan.Stojkovic se mora malo preispitati sta radi.

Nije ovo loše

13.12.2019. 11:32

Malo naduvavanje ega i onda dođe neki tamo Napredak i sve oduva u paramparčad.