Za sve je kriv Zelenski ili markentiški trik? Rusi povukli satiričnu seriju zbog šale o Putinu

Novosti online

12. 12. 2019. u 20:48

Ruski TV kanal TNT naglo je prestao emitovanje političko-satirične serije koja je lansirala karijeru sadašnjeg ukrajinskog predsednika

За све је крив Зеленски или маркентишки трик? Руси повукли сатиричну серију због шале о Путину

Ian Langsdon/Pool via AP

Ruski TV kanal TNT naglo je prestao emitovanje političko-satirične serije koja je lansirala karijeru sadašnjeg ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Emitovanje je prestalo nakon što su gledaoci primetili da je iz prve epizode izbačena "prosta" šala na račun ruskog predsednika Vladimira Putina.

TNT, medijski deo Gasproma, izazvao je iznenađenje kada je objavljeno da će prikazivati seriju "Sluga naroda" u kojoj Zelenski glumi učitelja koji postaje predsednik.

Zelenski je u stvarnosti ove godine pobedio na ukrajinskim predsedničkim izborima.

U prvoj epizodi serije Zelenski, igrajući ulogu predsednika, bira novi sat kako bi bio na istom nivou s ostalim svetskim liderima. Pri odabiru mu je rečeno da Putin nosi luksuzni sat švajcarske marke "Hublot".

"Putin je Hublot?" zapitao se Zelenski, što je izazvalo salvu smeha kod gledalaca u istočnim delovima Ruske Federacije jer se reč "hublot" izgovara tako da u ruskom žargonu podseća na muški spolni organ.

TNT je potom izrezao taj deo tako da gledaoci u središnjem delu Rusije to nisu mogli videti.

TNT je tu seriju trebalo da emituje i u naredna dva dana, ali su je skinuli s programa uz obrazloženje da se radilo o marketinškom potezu za posebnu, "pay-to-view" platformu,na kojoj je serija i dalje dostupna.

"To je bio marketinški trik“, rekao je novinarima generalni direktor Gasprom medija Dmitri Černjišenko. Putin i Zelenski prvi put su se ove nedelje sastali na samitu u Parizu koji je imao cilj da nađe način za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini, gde se proruske snage bore protiv ukrajinske vojske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije