Apel da Handke dobije ulicu i spomenik u Beogradu

NovostiOnline

12. 12. 2019. u 15:23

Porodice kosmetskih žrtava zatražile su danas od predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, da književnik Peter Handke, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, dobije ulicu i spomenik u Beogradu

Апел да Хандке добије улицу и споменик у Београду

Foto/ G. Čvorović

Porodice kosmetskih žrtava zatražile su danas od predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, da književnik Peter Handke, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, dobije ulicu i spomenik u Beogradu.

Smatraju da Handke zaslužuje da njegovo ime ponese jedna ulica, kao i da država njemu, kao borcu za istinu i pravdu, izgradi spomenik.

Udruženje navodi da je Handke prepoznao istinu i osudio nepravdu i da je javno govorio o stradanju Srba i zločinima počinjenim nad Srbima na KiM.

„Zato apelujemo na državnike Srbije, pošto jedan ovakav borac za istinu i pravdu zaslužuje i ulicu i spomenik u Beogradu“, navode u saopštenju.


rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Милорд

12.12.2019. 16:49

Сигуран сам да се Срби слажу да гос.Хандке све то заслужује.Многи ни неслуте каква је храброст било овог одлучног човека да укаже на грешку пола" света"у њиховој историској грешци.

Miloš

13.12.2019. 11:31

Poštovani Peter Handke je veliki pisac, sa, i pre bez, Nobelove nagrade. Bogu hvala još živ i zdrav, za života ne bi trebalo nikome davati ulice i dizati spomenike, ma koliko bili veliki i slavni. Ima mnogo načina da na prijateljstvo uzvratimo prijateljstvom i poštovanjem ali sa merom i bez ulizištva, veliki ljudi ne vole ulizice.

Ksenija

13.12.2019. 11:54

Господин Хандке је уложио сав свој углед и ставио на коцку своју каријеру можда најзначајнијег савременог књижевника, залажући се за Србе и истину. Многи са неупоредиво мањим угледом и значајем нису се усудили да се супротставе лажима и пропаганди Запада. Хандке до данас испашта за свој бескомпромисни став. Чак га и нека овдашња пискарала и продане душе проглашавају за “нулу од човека”. О tempora! O mores! Многоструко је заслужио и споменик и улицу и школу у сваком граду Србије.