CIRKUS! SIMONOVIĆ IZ GROCKE OVAKO SE DANAS BRANIO ZA PALJENJE KUĆE JOVANOVIĆA: Pitao sudiju ličim li vam na budalu?
Foto: Vladimir Šporčić

NASTAVLJEN postupak za PALJENJE KUĆE NOVInara

CIRKUS! SIMONOVIĆ IZ GROCKE OVAKO SE DANAS BRANIO ZA PALJENJE KUĆE JOVANOVIĆA: Pitao sudiju ličim li vam na budalu?

Crna Hronika -

Kazao da je i sam napisao više od 100 stručnih tekstova pa da sebe ne smatra novinarom. Za sebe u sudnici kazao da je javna ličnost i da ne može neki šmoklja da bude predsednik opštine

BEOGRAD - Bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i drugim optuženima nastavljeno je suđenje za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

Pred sud danas nije došao Aleksandar Marinković, koji je okrivljen da je bacio Molotovljev koktel na kuću novinara, a za njim je raspisana i poternica. Na početku ročišta njegov branilac je rekao da ne može svog branjenika da pronađe i da ga već danima traži. Sudija je odmah potom raspisao poternicu i naredio i pritvor za Marinkovića čim bude pronađen.

foto: Marina Lopičić

Simonović je danas izneo i svoju odbranu izrekavši u sudnici i niz neprimerenih reči i uvreda. Za oštećenog novinara Jovanovića je rekao da je "nepismen, da je isfrustrirani dekica i nikakav novinar", te kazao da je i sam napisao više od 100 stručnih tekstova pa da sebe ne smatra novinarom. Simonović je za sebe u sudnici kazao da je javna ličnost i da ne može neki šmoklja da bude predsednik opštine.

Simonović je usred sudnice prozivao i tužioca komentarišući kako ga gleda, da li se smeje...

On je potom rekao da nije imao razloga da Jovanoviću zapali kuću a na pitanje da li je tako nešto tražio od optuženog Mihailovića, on je u sudiji rekao: "Da li ja vama ličim na budalu pa da tražim tako nešto od čoveka u koga nemam potpuno poverenje".

Simonović je svoju odbranu iznosio više od sata.

(Kurir.rs/J.I.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track