SMRT NIKOLE KOSANIĆA U BRATISLAVI! UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO SRBINA: Ošišali se na ćelavo pa pobegli u Mađarsku
Foto: Facebook

DOLIJALI

SMRT NIKOLE KOSANIĆA U BRATISLAVI! UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO SRBINA: Ošišali se na ćelavo pa pobegli u Mađarsku

Crna Hronika -

Rasplet: J. M. (26) i S. Đ. (21) iz Aleksinca nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su u Bratislavi nasmrt pretukli Nikolu Kosanića (22) posle banalne svađe u redu za picu

Slovačka policija uhapsila je četvoricu momaka iz Srbije osumnjičenih da su u nedelju ujutro u centru Bratislave nasmrt pretukli Nikolu Kosanića (22) iz okoline Sopota, nakon banalne svađe u redu za picu.

foto: Privatna Arhiva, Screenshot

Kako nezvanično saznajemo, dvojica batinaša uhapšena su u nedelju, nekoliko sati posle zločina, dok su druga dvojica, J. M. (26) i S. Đ. (21) iz Aleksinca, uhapšena juče u Mađarskoj dok su pokušavali da pobegnu, najverovatnije u Srbiju.

Hteli u Srbiju

- Zanimljivo je da su se J. M. i S. Đ. tokom bega ošišali na ćelavo kako ih policija ne bi prepoznala, jer je za njima bila raspisana poternica. Reč je o mladićima koji su rodom iz Aleksinca i koji su direktno odgovorni za smrtonosne udarce. Druga dvojica koja su bila s njima nisu ni pokušavali da pobegnu, već su uhapšeni u Bratislavi - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Kamere ih snimile... Dvojica od četvorice  uhapšenih
Kamere ih snimile... Dvojica od četvorice uhapšenihfoto: Screenshot

On je dodao da se zasad ne zna motiv napada, ali da veruje da će se nakon hapšenja osumnjičenih sve razjasniti. - Dvojica uhapšenih u Mađarskoj još su tamo u pritvoru i čeka se njihovo izručenje Slovačkoj - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Nikola Kosanić je u nedelju uveče bio s drugom u kafiću, posle čega su svratili u kiosk brze hrane na trgu u Bratislavi kako bi pojeli parče pice. - Dok su čekali u redu za hranu, četvorica Srba su počela da im dobacuju i da ih provociraju. Nikola nije bio svađalica i ćutke je s drugom otišao odatle, baš da ne bi došlo do tuče. Međutim, napadači su krenuli za njima i sustigli su ih kod glavne pošte, gde su Nikola i drug čekali taksi. Tada su počeli da ih tuku, udarali su Nikolu u glavu dok nije pao, a onda su nastavili da ga šutiraju. Kada je prestao da se pomera, oni su pobegli - podseća izvor iz istrage.

Sahrana danas u 13 sati

Brutalno ubijeni Nikola biće sahranjen danas u 13 časova na mesnom groblju u Malom Popoviću kod Sopota, saopštila je ožalošćena porodica koja je još u neverici posle užasa koji ih je zadesio.

Bio je predobar

Nikola je u Bratislavu otputovao dvadesetak dana pre tragedije kako bi radio na građevini. - U novembru je bio u Sopotu. Proslavio je rođendan i odlučio da ode opet u Slovačku kako bi zaradio koji dinar više. Bio je divan mladić, vredan, radan, pošten. Nije zaslužio da ovako nastrada, i to ni kriv ni dužan - ispričao je jedan njegov prijatelj.

Otac neutešan

ZAPALIO SVEĆU NA MESTU ZLOČINA

Tuguje za sinom... Siniša Kosanić na  mestu Nikolinog  ubistva
Tuguje za sinom... Siniša Kosanić na mestu Nikolinog ubistvafoto: Privatna Arhiva

Siniša Kosanić, otac ubijenog, u utorak je otputovao u Bratislavu sa svojim zetovima. - Siniša je otišao na mesto gde mu je sin ubijen i zapalio sveću. Isto su učinili i Nikolini prijatelji koji su zajedno s njim radili. Celu noć su se u suzama prisećali njegovih poslednjih trenutaka. Svi su komentarisali koliko je Nikola zapravo bio vredan i miran mladić i da je ubijen na pravdi boga. Niko od njih nije znao odgovor na pitanje zašto su ga napali, jer on nije bio neko ko se upuštao u bilo kakvu raspravu. Jedno je sigurno, Nikola je žrtva nečije bahatosti - kaže jedan od Nikolinih rođaka.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Privatna Arhiva, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track