Svaka utakmica je važna 1Foto: EPA-EFE/ RONALD BONESTROO

Da nisu sami sebi oduzeli tri boda na ključnom gostovanju AZ Alkmaru, pre dve nedelje u Hagu, Partizanovi fudbaleri bi večeras igrali zicer meč za proleće u Ligi Evrope, s realnim šansama da nastave to UEFA takmičenje, jer su istog rivala već „tukli“ u njegovom Nur-Sultanu (2:1), ovako će im psihološki pokretač biti takmičarski prestiž, popravljanje klupskog koeficijenta i jača novčana premija.

– Ne mislim da ćemo imati problem motivacije. Momci su svesni važnosti meča po pitanju UEFA koeficijenta, a ni novčana nagrada nije zanemarljiva. Bilo bi lepo završimo takmičenje s osam bodova, što se može okarakterisati dobrim učinkom. Dosta ekipa će proći s tim brojem bodova. Mi, nažalost, nećemo. Problem su fizički i mentalni umor, jer se ne može preko nekih mogućnosti. Uzdam se zato u racionalizaciju snage na terenu i malo više razmišljanja, kako bismo zadržali isti efekat, a smanjili potrošnju – otvoren je trener trećeplasiranog tima L grupe Savo Milošević.

Slavlje u Kazahstanu nije bilo rezultatski ubedljivo, ali je „parni valjak“ sve vreme vozio svoju priču i imao mnogo šansi za veći golgeterski suficit. Zato ne čudi što njegovi navijači siguraju trijumfalan silazak sa međunarodne scene.

– Zaista ne mogu da predvidim tok meča. Prvo, rekao sam već da je ekipa pri kraju po pitanju snage i energije, Natho ima kartone, Miletić van stroja, a za Šćekića ćemo tek videti može li da igra. Drugo, ne znamo u kom sastavu će igrati Astana ni u kom su stanju gosti, jer su pre četiri sedmice okončali njihovo prvenstvo. Ali, znamo da moramo da ponudimo maksimum u ovom trenutku ukoliko želimo povoljan rezultat.

Niko ne može da pretpostavi ni koliko će od 25.000 vlasnika kompleta karata za mečeve LE doći večeras u Humsku.

– Ta prognoza je još komplikovanija od prognoze rezultata.

Pre zimskog raspusta crno-beli će igrati samo još sa Radnikom u Surdulici i tom prilikom gledati da izbiju na drugo mesto u Superligi.

– Od jula, kad su počela takmičenja, nisam doživeo u Partizanu utakmicu koja nije bila mnogo važna – podvlači Milošević.

570.000 do 6.250.000 evra

U slučaju pobede kasa Partizana biće bogatija za 570.000 evra, a direktna zarada crno-belih od ove sezone u Ligi Evrope popeće se na 6,250.000 u istoj valuti. Ukoliko Partizan i drugi put savlada Kazahstance završiće sezonu sa 22 boda na UEFA listi i biće oko 70. mesta na njoj, zavisno od konačnog učinka direktnih takmaca. Ovo je posebno važno zbog činjenice da mu se na leto briše šest bodova iz sezone 2015/2016, što se mora nadoknaditi.

Grupa L

6. kolo

Mančester junajted – AZ Alkmar 21.00

Partizan – Astana 21.00

1. Mančester junajted 10

2. AZ Alkmar 9

3. Partizan 5

4. Astana 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari