Vlahovićeva budućnost u Fiorentini zavisi od Pedra i Berardija

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 18:16

Tvrde lokalni mediji

Iako je u dosadašnjem delu sezone imao dobru minutažu i bitnu ulogu s obzirom na mladost i neiskustvo, budućnost Dušana Vlahovića u Fiorentini je neizvesna, tvrdi lokalni La Nacione.

Mladi srpski napadač je ove sezone odigrao 11 mečeva u seriji A za Violu od kojih je skoro polovinu počeo u startnoj postavi. Postigao je i dva gola. Za igrača rođenog 2000. godine, više nego zavidna minutaža. Tek desetak igrača rođenih 2000. i kasnije su ove sezone zaigrali u Seriji A, retko ko je imao minutažu kao Vlahović. Ipak, slabi rezultati Fiorentine i poseban problem sa efikasnošću ofanzine linije bi mogli da utiču na dalji status omladinskog reprezentativca Srbije. Pogotovo ako dođe do očekivanog otkaza Vinćencu Monteli koji je gaji simpatije prema mladom Srbinu i dao mu je šansu.

Izabrane vesti

Kako piše najpoznatiji lokalni list La Nacione, Vlahovićeva budućnost za drugi deo sezone zavisi od brazilskog napadača Pedra. On je došao prošlog leta iz Fluminensea kao jedan od većih talenata brazilskog fudbala i plaćen je 11.000.000 evra. Kupljen je kao zamena za Simeonea koji je otišao u Kaljari. Međutim odmah po dolasku se povredio, slabo se uklopio i tek u poslednjih pet kola je dobio šansu da tri puta uđe sa klupe. To je otvorilo minutažu za Vlahovića, ali u Firenci očekuju mnogo više od Pedra u drugom delu sezone i daće mu veću šansu. Takođe, klub iz Toskane planira u januaru i dovođenje Sasuolovog najboljeg igrača Domenika Berardija.

Ako dođe Berardi, a Pedro proigra, Vlahoviću se zantno smanjuje prostor za igru i u tom slučaju bi ga klub najradije pozajmio negde gde bi imao veću minutažu i nastavio bi da se razvija. Kao zainteresovan se pominjao drugoligaš Salernitana, ali Fiorentina se nada da bi Vlahović mogao negde da dobije i prvoligaške minute. Danas se pominje i opcija da bi Viola mogla da iskoristi Vlahovića u pregovorima sa Sasuolom oko Berardija koji je njena dugogodišnja želja. Predsednik Komiso je dao zeleno svetlo pregovaračima da učine sve što su u mogućnosti da dovedu Berardija u Toskanu. Vlahović bi mogao da bude ponuđen Sasuolu kao deo trampe, ali samo kao “suva pozajmica”. Tačnije, Fiorentina ga ne bi dala sa opcijom otkupa jer ozbiljno računa u budućnosti na njega. Sasuolo je zainteresovan, ali pod uslovom da u Ređo Emiliju dođe i Simone Zaza iz Torina. De Zerbijev tim bi u tom slučaju dobio dvojicu napadača i lakše bi podneo odlazak Berardija.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara