Vesti

0

Protest "Dogorelo je" povodom godišnjice spaljivanja kuće novinaru iz Grocke

Autor: VV

Izvor: Beta

Protest "Dogorelo je" povodom godišnjice spaljivanja kuće novinaru iz Grocke

Izvor: Foto: prtscr ytb

NUNS je saopštio da je u proteklih godinu dana bilo više od stotinu slučajeva napada i pritisaka na novinare, od kojih je jedan i paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću iz Grocke, zbog čega će u četvrtak u 12.01 sati na Trgu republike biti održan protest pod sloganom "Dogorelo je".

"Navršava se godinu dana od kako je novinaru Milanu Jovanoviću iz Grocke spaljena kuća. Kao nalogodavac ovog zločina optužen je Dragoljub Simonović, u to vreme predsednik opštine Grocka. Sudjenje tapka u mestu", saopšteno je iz NUNS-a.

Kako se navodi, ne samo da država ne radi dovoljno da bi novinarima obezbedila siguran rad, već i "najviši državni funkcioneri svakodnevno prozivaju, vredjaju, šikaniraju i optužuju malobrojne nezavisne novinare za pristrasnost i neprofesionalizam".

"Na taj način sama država Srbija stvara neprijateljsku atmosferu u kojoj se mnogi novinari povlače i prestaju da istražuju važne teme. Bez slobodnih novinara nema slobodnih medija. Bez slobodnih medija nema slobodnih gradjana", saopštio je NUNS i pozvao gradjane da se pridruže protestu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR