Ex -Yu

Počelo suđenje ocu koji je sa balkona bacio četvoro djece

Počelo suđenje ocu koji je sa balkona bacio četvoro djece
Foto: Screenshot | Počelo suđenje ocu koji je sa balkona bacio četvoro djece

ZADAR - Na Županijskom sudu u Zadru jutros je počelo je suđenje 54-godišnjem ocu s Paga koji je u februaru ove godine s balkona na prvom spratu kuće pobacao svoje četvero djece.

Početak suđenja za četverostruki pokušaja ubistva u kvalifikovanom obliku sudija Ivan Marković zakazao je mjesec dana nakon što se vratio s bolovanja zbog kojeg je odgodio prethodna ročišta koja su u ovom slučaju bila određena za 16 i 17. oktobra.

Prije odlaska na bolovanje Marković je zatražio i zaštitu policije zbog prijetnji koje je počeo dobivati nakon što se našao u žiži javnosti jer je mladiće osumnjičene za grupno silovanje 15-godišnje djevojke pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode.

Otac iz Paga koji je optužen za pokušaj teškog ubistva četvero svoje djece, danas će se pred Vijećem zadarskog Županijskog suda izjasniti na okolnosti koje mu na teret stavlja optužnica, te će se izjasniti osjeća li se krivim. Dosad se u fazi istrage branio šutnjom.

Inače, 54-godišnji muškarac smješten je u zagrebačkoj bolnici za uhapšene zbog teškog zdravstvenog stanja.

Pssihološko-psihijatrijsko vještačenje je pokazalo da je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio bitno smanjeno uračunljiv, ali ne i neuračunljiv, što znači da će mu se suditi u tzv. redovnom kaznenom postupku.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije