Dugo putovanje za prvo mesto u grupi 1Foto: STARSPORT

Dvonedeljna pauza u Evrokupu poslužila je Partizanu da osveži svoje redove dovođenjem iskusnog beka Redžija Redinga, daleko više sati provede u trening hali Beogradske arene i posveti se proučavanju taktičkih i igračkih veština Lokomotive protiv koje će večeras u Krasnodaru odigrati meč za potvrdu drugog, odnosno ostajanje u igri za prvo mesto u grupi B (18.00).

Nesavesno trošenje milionskih svota iz budžeta (ovogodišnji 18,5 miliona evra) tokom letošnjeg prelaznog roka; loša selekcija igrača i neshvatljivo slabo vođenje ekipe od strane dokazanog italijanskog stručnjaka Luke Bankija doveli su do toga da će za Lokomotivu večerašnji, ujedno biti i presudan duel za prolazak u drugu fazu Evrokupa.

S obzirom na to da CSKA ima A licencu Evrolige, a da za mesto u finalu regionalne VTB lige konkurišu kvalitetnije ekipe poput Himkija i Uniksa, tim iz Krasnodara upravo je u Evrokupu video kvalifikaciono takmičenje za povratak u Evroligu.

Uprava je u nedelju uveče imenovala Jevgenija Pašutina za novog šefa struke, zahvalila se Bogdanu Karaičiću, 35-godišnjem srpskom stručnjaku na privremenom obavljanju glavnog posla na klupi, želeći verovatno da datim manevrom pokuša da razbudi igrače i nekako pronađe put do druge faze Evrokupa.

– Mi ne smemo da gledamo na druge ekipe. Imamo tešku utakmicu, teško putovanje, ali mi smo naš posao do jedne mere već napravili. Moramo da skupimo snagu i koncentraciju da igramo pravu, tešku, evroligašku utakmicu u Krasnodaru – poručio je trener Trinkijeri.

Partizan je pobedom nad Ritasom potvrdio mesto u drugoj fazi, međutim eventualnim trijumfom večeras mogao bi da ostane u trci za lidersku poziciju u grupi B, samim tim izborio bi se i za nešto lakše rivale u novoformiranoj grupi sa četiri tima. Crno-beli će u Krasnodaru biti oslabljeni neigranjem kapitena Novice Veličkovića i Ognjena Jaramaza.

– Jako izazovna utakmica je pred nama iz više razloga, pre svega zbog kvaliteta protivnika, koji nekim sticajem okolnosti nema skor koji su svi očekivali u ovom momentu sezone, ali i zbog komplikovanog puta do Krasnodara, koji nam je oduzeo četiri dana. Ovo je veliki izazov za nas, utakmica koja može da nam donese dobre stvari. Imamo zagarantovano drugo mesto, ali zašto ne bismo pojurili prvo – naznačio je Zagorac ambicije ekipe na večerašnjoj utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari