Meaca suzama ne veruje: Barsin dečak izbacio Inter, dalje ide i Dortmund

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 22:56

Borusija se namučila da pobedi Slaviju – 2:1

Neverica na Đuzepe Meaci. Sezona u Ligi šampiona je završena za Inter. Dete, dečak, Ansu Fati, samo što je ušao u igru, postao je najmlađi strelac u istoriji takmičenja. Njegova strela u 87. minutu donela je pobedu Barsi (2:1). Izbacila je Inter. A, proslavljena je i u Dortmundu, gde je Borusija izborila prolaz dalje pobedom nad Slavijom (2:1), uz rezultat na Meaci.

Došla je Barselona u Milano bez Mesija. Nije bilo na terenu ni Pikea, Busketsa, Suareza... A, opet, Interu to ništa nije pomoglo. Teret važnosti utakmice sve vreme je pritiskao domaći tim, na kraju ga je i slomio. Imali su Neroazuri mnoštvo šansi kod 1:1, Lukaku i zicer u 62. minutu, dva gola poništena zbog ofsajda, a na kraju, ipak, ništa. Štaviše, dete Fati ugasilo je sve nade pet minuta pre kraja.

Izabrane vesti

Barselona je povela na utakmici. U jeku inicijative Intera sevnula je akcija gostiju, koju je mladi napadač Karles Perez rutinski završio pogotkom za 1:0. Mučili su Lukaku i Lautaro odbranu španskog tima, međutim, gol je bio misaona imenica za domaćina. I tek u finišu prvog poluvremena zatresla se mreža Španaca. Lautaro Martinez je majstorski sačuvao loptu, a Lukaku uz pomoć Umtitija, koji je nehotično skrenuo fudbal, pogodio je za 1:1.

Mnogo vatre u nastavku, igrala je i Barselona, napadala, stvarala šanse ništa manje nego Inter. Dva gola postigli su domaći u poslednjih 20 minuta. Oba puta Lautaro. Oba puta iz ofsajda... I onda je ušao u igru Fati i rešio meč. I sve dileme oko toga ko prolazi dalje iz grupe F.

Na svu Interovu muku, Borusija Dortmund se dobro preznojila da bi došla do pobede nad Slavijom. Igrali su Česi muški, kao da im bodovi nešto znače, nisu hteli da tako jeftino prodaju kožu – 2:1.

Poveli su Nemci rano, već u 10. minutu, golom Džejdona Sanča i time natovarili dodatni pritisak Interu, koji je morao takođe da pobedi da bi završio ispred Dortmunda. A, onda se u 60 sekundi sve okrenulo: Suček je izjednačio na Vestfalenu, a Inter poravnao protiv Barse. I time su Italijani bili na drugom mestu. Sad je Borusija morala da juri.

Ali, jasno je da su Nemci imali dosta lakši posao nego Inter... U jednog dugoj akciji u 61. minutu Brant je našao put do mreže Slavije. Povela je Borusija, ponovo se našla na tabeli ispred Neroazura.

Foto: Reuters

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO

GRUPA F

Inter – Barselona  1:2 (1:1)
/Lukaku 44 – Perez 23, Fati 87/

Borusija Dortmund – Slavija Prag  2:1 (1:1)
/Sančo 10, Brant 61 – Suček 43/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara