Vučić ne zna zašto je Putin upotrebio Srebrenicu kao paralelu za situaciju u Istočnoj Ukrajini 1Foto: EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je u Srebrenici počinjen strašan masakr, ali da ne zna zbog čega je Putin to upotrebio kao paralelu.

Komentarišući zahtev iz Kijeva, predsednik Rusije Vladimir Putin je u utorak kazao da mora postojati apsolutna sigurnost da će narod u istočnoj Ukrajini biti bezbedan kad granica bude preuzeta.

Bez garancija, dodao je, „mogu da zamislim šta će se potom dogoditi. Biće to Srebrenica“, piše Russia Today, a prenela je N1.

Vučić je za televiziju Pink u Atini rekao da ne zna u kom je kontektstu to Putin kazao, ali i istakao da je Putin „pomogao“ da Srbija izbegne „genocidni žig“ 2015. godine.

Komentarišući reakcije na dodelu Nobelove nagrade austrijkom piscu Peteru Handkeu, Vučić je rekao da je reč o jednom velikanu i zahvalio mu se za „sve što je učinio za Srbiju“.

„Handke je toliko toga propatio zato što je verovao u mir i nije nasedao na provokacije“, istakao je on.

Vučić je dodao da je iznenađen obrazloženjem iz Severne Makedonije o Handkeu, „ali time su pokazali Srbima u Severnoj Makedoniji za koga treba da glasaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari