RTS o Lutovcu: Malo želje da RTS bude profesionalniji, neuporedivo više da se on uređuje 1Foto: Demokratska stranka / TW

Radio-televizija Srbije (RTS) ocenila je danas da odluka predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca da odbije gostovanje u emisiji „Upitnik“ na javnom servisu ostavlja utisak da je „malo istinske želje da RTS bude profesionalniji, a neuporedivo više da se on uređuje“.

Lutovac je u otvorenom pismu u subotu naveo da svoje vreme na RTS-u „ustupa“ uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, „ukoliko omogućite da se on obrati građanima i građankama Srbije mi ćemo pristati da učestvujemo u vašim emisijama“ i dodao da za DS pregovori vlasti i opozicije u ovom trenutku nisu tema.

Javni servis je u reagovanju podsetio da je Lutovac u gostovanju u Upitniku sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem 8. oktobra imao priliku da nametne „prava pitanja koja zanimaju javnost“, a da to nije iskoristio te je sutradan protestovao ispred zgrade te medijske kuće jer ta pitanja nije postavil novinarka RTS-a.

U reagovanju se takođe navodi se da je RTS-u „nekoliko istaknutih članova DS-a“ stavilo do znanja da su za njih razgovori vlasti i opozicije „itekako važna tema“ i da ne dele mišljenje predsednika svoje stranke.

„Ovoga puta, pozvan da gostuje Lutovac je otišao korak dalje – odustao je od ambicije da određuje šta bi voditeljka trebalo da pita goste, već je pokušao da odredi ko bi u ovoj emisiji mogao da gostuje. Tek u tom slučaju, RTS bi se, po gospodinu Lutovcu, kvalifikovao da ubuduće on, ili neko ko misli slično njemu, gostuje u našim emisijama“, zaključio je RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari