"Nagrađen je genocid"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kaže da je danas u Stokholmu nagrađen genocid, naglašavajući da je dodela nagrade poražavajuća.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

18:33

Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Komšić ke komentarisao za Fenu čin dodele Nobelove nagrade austrijskom piscu Peteru Handkeu kojem je danas u Stokholmu na svečanoj ceremoniji i zvanično uručena Nobelova nagrada za književnost, piše Klix.ba.

"Danas je nagrađen genocid. Oni koji su ga nagradili, trebalo bi da se duboko stide toga. Od dobitnika nagrade i čoveka koji veliča genocid, mržnja se mogla i očekivati, ali mržnja od strane onih koji su mu nagradu dali jeste poražavajuća", rekao je.

On je dodao kako sada pred čovečanstvom predstoji zadatak da se izbori s mržnjom prema žrtvama genocida.

"Ovo je čin mržnje prema žrtvama genocida. Pred čovečanstvom, pred nama svima, pred civilizacijom, ali u ovom slučaju i pred ljudima od knjige i rieči stoji zadatak da se izborimo s mržnjom prema žrtvama genocida u našoj državi", kazao je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: